Metode simple de regenerare a ficatului

2 jpg jpeg

Infuziile cu efect regenerant

Armurariul, rădăcina de păpădie, verbina, anghinarea, pelinul, rozmarinul stimulează secreţia de bilă şi uşurează procesul digestiv. Armurariul acţioneză ca antioxidant, detoxifică ficatul, regenerează celulele hepatice.

Păpădia e bună în hepatită şi previne formarea calculilor biliari.

Sunt recomandate curele de 2-3 luni, în care se beau 2-3 ceaiuri pe zi, între mese.

O infuzie o poţi prepara uşor astfel: pui o lingură de plantă la o cană cu apă clocotită, iar după 15 minute strecori ceaiul şi-l bei călduţ.

Usturoiul, pentru o mai bună funcţionare

Datorită conţinutului ridicat de sulf, ceapa şi usturoiul cresc activitatea enzimatică, prin urmare curăţă ficatul. În lipsa sulfului, ficatul va face faţă mai greu toxinelor pe care trebuie să le elimine din organism.

Alte surse naturale de sulf sunt ouăle, carnea de peşte, varza, fasolea boabe, alimentele proteice în general.

Lecitina scade colesterolul

Acizii graşi esenţiali pe care-i conferă fac din lecitină un aliat în metabolizarea grăsimilor.

Laptele de soia şi ouăle conţin lecitină care are puterea de a reduce colesterolul „rău“ şi de a preveni apariţia depozitelor de grăsime în jurul ficatului.

O alternativă este lecitina sub formă de capsule.

Inul ajută la eliminarea toxinelor

Pentru a stimula ficatul să funcţioneze mai bine, mai ales în ceea ce priveşte funcţiile de inactivare şi de eliminare a excesului de hormoni ca estrogenul şi testosteronul, ajută să iei în fiecare zi 2 linguriţe de seminţe de in măcinate.

Un nivel crescut al acestor hormoni poate duce la apariţia sindromului premenstrual, fibromului uterin, chisturilor ovariene, tumorilor de sân.

Legumele verzi detoxifică ficatul

Verdeţurile şi legumele de culoare verde influenţează pozitiv funcţionarea ficatului. Clorofila, cea care le dă şi culoarea verde, are efectul de a curăţa ficatul.