Medicamente naturale contra asteniei

1 2 jpg jpeg

Soarele, cel mai eficient antidepresiv

Lumina solară stimulează eliberarea în organism a două substanţe importante pentru starea ta de spirit: serotonina, „hormonul fericirii”, şi dopamina, substanţă cu rol în eliminarea stresului şi în refacerea echilibrului emoţional. Expunerea terapeutică la soare poartă numele de helioterapie şi asigură funcţionarea sistemului nervos la parametri optimi.

Nuci, pentru o minte ageră

Nucile sunt surse importante de acizi graşi omega 3 şi omega 6, necesari pentru creier. Datorită acestora, nucile sporesc puterea de concentrare şi, prin urmare, cresc randamentul la serviciu. Dacă te plictiseşti de nuci, le poţi combina cu fistic, migdale, alune, deoarece toate au aceleaşi proprietăţi.

Busuiocul te înviorează

Ca să începi ziua mai uşor, bea dimineaţă o cană cu infuzie de busuioc, preparată din patru linguriţe de plantă uscată şi fărâmiţată la un litru de apă. Acest ceai te înviorează, te ajută să-ţi menţii echilibrul emoţional şi să ţii sub control stresul de-a lungul întregii zile.

Ceaiul care-ţi rămâne ar fi bine să-l bei pe parcursul zilei, mai ales în momentele de epuizare. Busuiocul îl mai poţi lua, de asemenea, sub formă de macerat la rece. Pui planta în apă, la temperatura camerei, şi o laşi aproximativ zece ore. Bea dimineaţă, pe stomacul gol, câteva linguriţe din sucul astfel obţinut.

Mai poţi citi şi:

- 3 ceaiuri contra ASTENIEI

- Scapă de ASTENIE cu ceai de urzică

- Cura cu polen te scapă de astenie

Păpădia te scapă de nervi

Bogată în magneziu, păpădia reduce stările de anxietate şi nervozitate. Magneziul este un mineral esenţial, deoarece asigură funcţionarea celulelor nervoase. În lipsa lui, poţi suferi de insomnii, confuzie, probleme de concentrare, stări depresive, simptomele specifice asteniei de primăvară.

De la păpădie poţi folosi atât frunzele, adăugate în salate, cât şi florile, din care poţi face ceai. Aşadar, când eşti nervos, fă-ţi un ceai dintr-o linguriţă de păpădie uscată la 250 ml de apă clocotită. Poţi bea până la trei căni într-o zi.

Spanacul îţi dă forţă

Ştiai că povestea lui Popeye Marinarul nu este întru totul fantezie? Chiar dacă nu îţi dă puteri nebănuite, cu care să muţi munţii, spanacul îţi dă măcar suficientă forţă cât să te dai jos din pat mai uşor dimineaţă. Secretul este conţinutul mare de elemente nutritive, dintre care cele mai importante sunt: vitaminele A, C, E, fierul, magneziul, potasiul, calciul.

Datorită proprietăţilor sale tonifiante, această plantă nu doar tratează astenia de primăvară, dar o şi previne. E suficient să faci o farfurie de spanac fiert sau să adaugi câteva frunze proaspete în salată pentru a te revigora.

Rozmarinul te încarcă cu energie

Senzaţia de oboseală atât fizică, cât şi psihică, fără un motiv evident, poate fi combătută cu ajutorul rozmarinului. Poţi să-l foloseşti drept condiment în mâncare, sub formă de praf sau rămurică întreagă, căci au efecte excelente pentru recăpătarea capacităţilor mentale (de memorare, de rezolvare a problemelor la serviciu) şi a celor fizice.

Tot pentru recăpătarea tonusului, specialiştii îţi recomandă să bei aproape un litru de infuzie de rozmarin pe zi. Aceasta se prepară dintr-o linguriţă de frunze la o cană cu apă fierbinte.

Click! de la cititori

Anul trecut, soacra mea mi-a recomandat un ceai din amestec de rozmarin şi busuioc, îndulcit cu miere. După o săptămână, am scăpat de astenie. Cristina Stroescu, Râmnicu Vâlcea