Leacurile cu sare alungă sinuzita, astmul şi răceala
Inhalaţii Pentru o inhalaţie, pune 2 linguri de sare de Himalaya într-un vas şi acoper-o cu 500 ml de apă fiartă. Amestecă bine până la topirea sării. Acoperă capul cu un prosop şi stai deasupra vasului, inhalând aburii emanaţi, 15 minute sau până la răcirea apei. Repetate în fiecare seară sau cu 2-3 ore înainte de a ieşi din casă, inhalaţiile te ajută să respiri mai uşor când ai nasul înfundat. Ştiai că... …nasul se desfundă mai uşor dacă amesteci o linguriţă de sare cu o cană cu apă caldă şi dacă pui câteva picături din această soluţie în fiecare nară? Cură cu sare Sarea roz de Himalaya îţi dă un plus de minerale, oxid de fier, oligoelemente, care accelerează procesele biologice, ceea ce ajută pe cei care suferă de bronşită, astm, angină pectorală. Cum să ţii cura
Pe o perioadă de o lună, în fiecare dimineaţă, pe stomacul gol, ia câte 2 linguriţe dintr-un amestec de sare şi apă. În 3 litri de apă fiartă şi răcită dizolvi o mână de sare.
Creşte-ţi imunitatea în mod natural şi alungă durerea de cap cu ajutorul compreselor cu apă sărată. Amestecă o cană cu apă caldă cu 2 linguriţe de sare de masă, îmbibă o compresă în această soluţie, aplic-o pe frunte şi stai la orizontală o jumătate de oră. Dacă nu eşti hipertensiv şi dacă nu ai restricţie de a consuma sare, bea treptat, în prima parte a zilei, un pahar cu apă pe care l-ai amestecat cu 2 linguriţe de sare şi zeama unei lămâi. Le pui într-un pahar pe care-l umpli cu apă, apoi bei amestecul.
La primele semne de răceala, precum durerile în gât pregăteşte-ţi o soluţie salină astfel: în 200 ml de apă pune 1 linguriţă de sare. Când sarea s-a dizolvat poţi face gargară cu soluţia, 10 minute, fără s-o înghiţi. Repetă de 3 ori în fiecare zi până când nu mai simţi durerea.
Tot ce ai de făcut este să încălzeşti apa şi s-o torni într-un lighean în care ai pus 2-3 mâini de sare. Ai nevoie de apă cât să-ţi acopere gleznele. Ţii picioarele în apă până la răcirea acesteia sau măcar 15 minute. Este un leac pe care trebuie să-l încerci când simţi că te cuprinde răceala.
Odihneşte-te şi hidratează-te foarte bine cu apă, ceaiuri medicinale şi sucuri proaspete de fructe şi legume.