Leacuri rapide împotriva mahmurelii

2 mahmureala jpg jpeg

Starea de greaţă, durerea de cap şi ameţeala cu care te trezeşti după o petrecere pot dispărea cu ajutorul unor remedii potrivite. Află care sunt acestea.

Zeama de varză, cea mai la îndemână

Cunoscută în popor şi sub numele de moare, zeama de varză este cel mai la îndemână leac împotriva mahmurelii. Pentru ca aceasta să-şi facă efectul în cel mai scurt timp, se recomandă să se bea câte 200 ml de moare din oră în oră, timp de jumătate de zi.

Însă nu doar zeama de varză este eficientă împotriva mahmurelii. Consumă murături şi suc de roşii, care grăbesc eliminarea alcoolului din organism.

Menta înlătură starea de greaţă

Stările de greaţă, care sunt inevitabile după un consum mai mare de băuturi alcoolice, pot fi eliminate cu ajutorul ceaiului de mentă. În jumătate de litru de apă se opăresc 50 de grame de plantă.

După cinci minute, amestecul se ia de pe foc şi se lasă un sfert de oră la infuzat. Se beau maximum două căni de ceai.

Ceaiul verde alungă migrena

Chinul durerilor de cap de a doua zi poate fi oprit cu ajutorul ceaiului verde, bogat în antioxidanţi. Pentru ca acest ceai să-şi facă efectul în cel mai scurt timp, este recomandat să fie cât mai concentrat şi, de aceea, se vor folosi trei linguriţe de plantă la 600 ml de apă clocotită.

După ce amestecul infuzează, se adaugă o linguriţă de miere de albine, 200 ml de apă minerală şi un vârf de sare iodată. Pentru a mai atenua din gustul amar, pune în ceai şi zeama de la o lămâie. Ceaiul se bea pe stomacul gol, cu înghiţituri mici.

Anghinarea, bună pentru ficat

Alcoolul în exces îţi poate afecta serios sănătatea. Pe lângă dureri de cap şi stări de ameţeală, mai pot apărea dereglări şi la nivelul ficatului, deoarece este locul în care băutura se metabolizează înainte de a ajunge în sânge.

În acest sens, se recomandă un ceai de anghinare, deoarece are rolul de a regenera celulele hepatice şi de a stimula secreţia biliară. Infuzia se prepară din două linguriţe de plantă şi 300 ml de apă clocotită. Ceaiul se poate bea atât înainte, cât şi după ce consumi o cantitate mai mare de alcool.

Mierea de gălbenele are efect imediat

Un alt remediu care dă rezultate excelente în eliminarea efectelor mahmurelii este mierea de gălbenele. Dacă te numeri printre persoanele care nu se pot abţine să nu consume ceva mai mult alcool de Sărbători, atunci această reţetă este exact ce-ţi trebuie.

Pentru aceasta, ai nevoie de 200 g de gălbenele de la plafar, pe care le pui la fiert într-un litru de apă. După ce amestecul a dat în clocot de cinci ori, ia oala de pe foc.

Strecoară amestecul şi adaugă un kilogram de zahăr şi zeama de la o lămâie. Fierbe amestecul din nou, până când siropul se leagă bine. Consumă o jumătate de linguriţă din acest amestec.

Bine de ştiut

- Bea cât mai multă apă, deoarece deshidratarea provocată de alcool este principala cauză a mahmurelii. De asemenea, consumă cât mai multe sucuri naturale şi supe.

- Mănâncă ciorbă de burtă, deoarece s-a dovedit că este un remediu eficient împotriva stărilor de greaţă.

- Fă plimbări prelungite în aer liber, pentru a-ţi oxigena creierul mai bine.

- Evită medicamentele de tipul ibuprofenului sau al acetaminofenului, pentru că interacţionează cu alcoolul din sânge.

- Ia o aspirină tamponată atunci când durerea de cap nu cedează cu ajutorul remediilor naturale.