Leacuri pentru a combate acneea de pe spate

1 2 jpg jpeg

O problemă medicală iritantă ce poate fi uneori şi dureroasă mai ales când se manifestă pe spate, acneea poate să cauzeze dureri sau chiar disconfort mai ales în timpul somnului.

Principala cauză a apariţiei este fie o bacterie fie excesul de sebuum din porii pielii.

Poţi încerca în faza iniţială să apelezi la tratamentele naturiste pentru a combate efectele sale deranjante, astfel că sunt recomandate produse precum:

Ceaiul verde are acţiune antibacteriană

Datorită compusului principal şi anume catehina, ceaiul verde se bucură de reale propietăţi antibacteriene mai ales în lupta împotriva acneei, fiind responsabil cu reducerea inflamaţiei.

Poţi fie să îl consumi sub formă de ceai, 2 căni maxim pe zi sau să apelezi la compresele pe bază de ceai verde.

Oţetul de mere

1 2 jpg jpeg

Surclasând ceaiul verde, oţetul de mere poate să trateze mai ales acneea de pe spate şi asta datorită proprietăţilor lui antibacteriene, astringente şi mai ales antiinflamatoare. Apelează la o compresă din oţet de mere, o lingură într-un pahar cu apă, lasă 5 minute şi aplică apoi pe zona afectată şi vei observa cum coşurile se vor usca şi vor trece, dacă vei repeta acest procedeu de 2-3 ori pe zi.

Află cum poţi scăpa de cicatricele lăsate de acnee AICI

Lămâia şi arborele de ceai

2 jpg jpeg

Unul dintre astringenţii naturali, lămâia având şi proprietăţi antibacteriene te poate scăpa de acnee. Tot ce trebuie să faci este să tai o lămâie în două şi să freci zona afectată,dimineaţa şi seara, las-o să acţioneze 10 minute şi apoi clăteşte cu apă călduţă. La fel se recomandă a se face şi cu roşiile, şi ele se bucură de proprietăţi curative atunci când vine vorba despre acnee.

O altă modalitate de a trata acneea de pe spate este să foloseşti ulei din arbore de ceai. Considerat ca fiind un antiseptic natural ce se bucură de proprietăţi anti-inflamatoare, va reduce atât roşeaţa cât şi inflamaţia. Pune 2-3 picături de ulei de arbore de ceai peste o linguriţă de miere de albine, amestecă bine şi apoi aplică pe zona afectată, curăţa-tă în prealabil. Lasă să acţioneze 10 minute şi apoi clăteşte cu apă caldă.

Dacă nu ai miere de albine la dispoziţie poţi alege să aplici pe un tampon de vată câteva picături de ulei şi apoi să tamponezi zona, după 10 minute poţi clăti cu apă caldă.

Boraxul

Deşi este considerat ca fiind un antiacneeic natural, extrem de eficient în privinţa punctelor negre, este un excelent antimicrobial care va elimina toate bacteriile de pe suprafaţa pielii, fiind eficient şi în reducerea inflamaţiei.

Tot ce trebuie să faci este să amesteci o jumătate de linguriţă de borax cu apă, astfe încât să obţii o pastă omogenă pe care să o aplici peste zona afectată şi să o laşi până când se usucă. Apoi clăteşte zona.

Pentru a te putea bucura de aceste efecte este indicat să repeţi procedurile de 2-3 ori pe zi câteva zile la rând.

Acordă o atenţie sporită şi alimentaţiei şi nu te feri să faci mişcare. Adaugă în mâncare turmenic sau poţi să faci o pastă din tumenic si suc de roşii pe care să o aplici peste zona cu pricina, pentru 10 minute apoi să clăteşti cu apă caldă.