Leacuri minune pentru oase tari

1 2 jpg jpeg

Cea mai cunoscută plantă ce a dovedit proprietăţi de menţinere a calciului în organism este coada-calului, un diuretic natural.

Speciali┼čtii recomand─â administrarea zilnic─â a c├óte 40 de pic─âturi de tinctur─â de coada-calului ├«n combina┼úie cu c├óte 50 de pic─âturi de extract din ml─âdi┼úe de zmeur ┼či extract din meri┼čor pentru prevenirea demineraliz─ârii osoase.

Coada-calului se administreaz─â trei luni

În situaţia în care te confrunţi deja cu pierderea densităţii osoase (afecţiune cunoscută sub numele de osteoporoză), poţi apela la infuzia sau la tinctura de coada-calului. Infuzia se prepară dintr-o linguriţă de plantă la o cană cu apă, amestec care se bea de două ori pe zi. Din tinctura de coada-calului se iau câte 40 de picături zilnic.

Este indicat ca aceste pic─âturi s─â se dizolve ├«ntr-o can─â cu ap─â. Indiferent dac─â este vorba despre infuzie sau tinctur─â, remediile care con┼úin coada-calului trebuie folosite o perioad─â de trei luni, afirm─â speciali┼čtii ├«n fitoterapie.

Acizii omega-3 din plante sunt benefici

P├ón─â acum era cunoscut faptul c─â doar pe┼čtele con┼úine acizi omega-3. Un studiu efectuat de cercet─âtorii de la Universitatea din Pennsylvania arat─â c─â ┼či plantele con┼úin acizi gra┼či omega-3, benefici s─ân─ât─â┼úii oaselor.

Studiul a inclus subiec┼úi de peste 50 de ani, care sufereau de osteoporoz─â. Conform cercet─ârii, ace┼čti acizi din plante reduc semnificativ distrugerea celulelor care formeaz─â scheletul. Surse importante de astfel de acizi sunt semin┼úele ┼či uleiul de in.

Soia conţine hormoni vegetali feminini

Studii recente arat─â c─â persoanele vegetariene au aceea┼či mas─â osoas─â ca ┼či cele omnivore, de┼či consum─â de dou─â ori mai pu┼úine proteine ┼či calciu, esen┼úiale pentru consolidarea oaselor. Cercet─âtorii vietnamezi au vrut s─â afle care este inciden┼úa osteoporozei ├«n cazul a 105 femei omnivore cu v├órsta de 62 de ani ┼či 105 femei vegetariene de aceea┼či v├órst─â.

├Än urma testelor realizate de speciali┼čti, s-a observat c─â ├«n cazul a 17 la sut─â din femeile omnivore a fost ├«nregistrat─â prezen┼úa osteoporozei, comparativ cu doar 14 la sut─â din cel─âlalt grup.

Diferen┼úa at├ót de mic─â este pus─â pe seama faptului c─â vegetarienii consum─â soia, aliment bogat ├«n calciu, fosfor ┼či care con┼úine, de asemenea, ┼či hormoni vegetali feminini. Sc─âderea nivelului acestor hormoni dup─â menopauz─â este cauza apari┼úiei osteoporozei.

┼×tiai c─â...

...aproximativ 200 de milioane de femei din întreaga lume suferă de osteoporoză?

...pentru absorbţia calciului este necesară vitamina D, produsă de organismul uman prin expunerea la soare timp de 10-15 minute?

...surse bogate de calciu sunt: maz─ârea (1.120 mg/100 g), spanacul (100 mg/100 g), portocalele (40 mg/100 g) ┼či coac─âzele (40 mg/100 g)?

Click! de la cititori

Medicul mi-a spus c─â, pentru a ├«mpiedica decalcifierea oaselor, trebuie s─â folosesc extract din muguri de brad alb. Este bun ┼či pentru copii, ├«n caz de rahitism sau carii dentare. Diana Grigore, Slobozia

Doctor Click! v─â sf─âtuie┼čte

Procesul de demineralizare este ├«nt├órziat cu ajutorul mi┼čc─ârii, asociate cu o alimenta┼úie echilibrat─â, bogat─â ├«n legume, fructe ┼či lactate naturale nefierte sau pasteurizate.

Din categoria plantelor folosite ├«n prevenirea sau tratarea osteoporozei fac parte: meri┼čorul (pentru absorb┼úia intestinal─â a calciului), murul (pentru consolidarea ┼úesutului osos), ml─âdi┼úe de sequoia, pin, vi┼ú─â-de-vie, coada-calului, traista-ciobanului. Se folosesc sub form─â de pulbere, infuzie sau extracte glicerinate.