La ce te ajută oţetul din cidru de mere

1 2 jpg jpeg

De-a lungul vremii, oţetul de cidru de mere a fost folosit ca leac. Se recomandă folosirea celui organic nefiltrat şi nepasteurizat. De la răceală, până la tratarea unor afecţiuni ale pielii, spre exemplu, negii, acest produs, spun anumiţi cercetători, s-a dovedit benefic.

Scade nivelul zahărului din sânge

Potrivit ultimelor cercetări în domeniu, oţetul din cidru de mere are un efect antiglicemic. În acest sens, experţii explică faptul că oţetul blochează din procesul digerării amidonului, dar nu 100%, acesta prevenind ca o parte din acest amidon să nu fie metabolizat crescându-ţi glicemia. Nu toţi medicii sunt de acord cu aceast lucru şi le recomandă diabeticilor să-şi urmeze dieta impusă de specialist dar şi tratamentul adecvat. În cazul celor cu gastropareză gastrică, problemă apărută, de regulă, la bolnavii de diabet, oţetul de mere poate chiar să le înrăutăţească starea de sănătate.

Dacă ai diabet, cere neapărat sfatul medicului în legătură cu acest remediu. Alţi doctori spun că dacă vei consuma oţet de mere chiar şi diluat cu apă, creşte aciditatea la nivelul organismului, iar rinichii şi sisteml osos vor avea de suferit.

Micşorează presiunea arterială

Scade presiunea, deoarece conţine potasiu care ajută în păstrarea valorilor de sodiu în limite normale, menţinând astfel şi o tensiune normală a sângelui. Fiind bogat în magneziu, oţetul din cidru de mere ajută la relaxarea pereţilor vaselor de sânge, reducând presiunea arterială.

Combate candidoza

Fiind bogat în enzime naturale, oţetul de cidru de mere ajută la eliminarea simptomelor candidozei. Candica albicans, această bacterie care se regăseşte în organism în stare latentă, este bănuită că ar fi cauza memoriei slabe, oboselii, durerii de cap, ba chiar şi a depresiei. Aciditatea în exces, datorată alimentelor procesate, cât şi consumului ridicat de zahăr, face ca această bacterie să scape de sub control. De asemenea, candidoza se poate declanşa şi din cauza tratamentului cu antibiotice.

Te scapă de kilogramele în plus

În Japonia, s-a efectuat un studiu pe 175 de persoane obeze care au consumat în fiecare zi, fie acest tip de oţet, fie apă pentru 3 luni. Ambele categorii au avut diete asemănătoare şi au ţinut şi un jurnal cu ce au mâncat zilnic. La finalul cercetării cei care au folosit oţetul de mere au slăbit puţin mai mult (1-2 kilograme) faţă de ceilalţi. Unii susţin că oţetul de mere (cel organic) ar determina anumite gene implicate în lupta pentru slăbit să ajute organismul să scape de grăsimile în exces.

Aceştia consideră că acidul acetic ar inhiba pofta de mâncare, accelerând metabolismul. De asemenea, ar reduce retenţia de apă. Alţii au afirmat că oţetul de mere ar interfera cu capacitatea organismului de a digera amidonul, astfel s-ar reduce numărul de calorii.

Printre alte proprietăţi ale oţetului din cidru de mere menţionăm faptul că ajută în combaterea tulburărilor digestive, detoxifică ficatul, îmbunătăţeşte sănătatea inimii şi reglează nivelul pH-ului.

Sfat

Nu-l bea simplu, nici în cantităţi mari, pentru că este acid şi-ţi poate afecta smalţul dinţilor şi esofagul. Adaugă 1-2 linguriţe de oţet de mere într-o cană cu apă şi amestecă bine. Consumă-l o dată sau de două ori pe zi, în timpul meselor.