Frunzele de nuc, remediu pentru afecţiunile pielii şi părului

2 jpg jpeg

Frunzele de nuc se culeg cât timp sunt încă verzi, prin desprindere de pe ramuri, dar fără a rupe codiţa. Se usucă în loc uscat şi umbrit, în strat subţire. Se depozitează în saci de hârtie, în locuri curate şi lipsite de umiditate, având un termen de valabilitate de maximum doi ani.

Iată, aşadar, ce poţi trata cu ajutorul nucilor!

Negi

O metodă populară şi extrem de eficientă de combatere a acestora este frecarea locului afectat cu coajă verde proaspătă a nucii. Tratamentul se face de 2-3 ori pe zi, vreme de cinci minute, iar rezultatele apar în maximum o lună.

Dezinfectarea rănilor

Se spală locul afectat cu infuzie din frunze de nuc. Are o putere dezinfectantă similară cu a tincturii de iod (de altfel cojile de nuca sunt foarte bogate în acest element) şi pe deasupra ajută la vindecarea rapidă şi estetică a leziunilor.

Eczeme acute

Se aplică pe locul afectat o cataplasmă din coji de nuca verde, care se ţine vreme de 1-2 ore. Tratamentul se repetă zilnic, până la vindecarea completă.

Răni purulente, ulcere pe piele

Se spală rănile cu infuzie de frunze de nuc. Aplicaţia se repetă de două ori pe zi şi durează minimum 10 minute.

Afte bucale, inflamaţii în gură şi în gât

Se clăteşte gura şi se face gargară cu decoct combinat de coji de nuca. Are puternice efecte antiinfecţioase şi cicatrizante.

Candida, infecţii vaginale

Se fac irigaţii vaginale cu 100-200 ml de infuzie combinată de frunze de nuc. Tratamentul se face zilnic, timp de 4-5 zile, apoi se continuă cu o spălătură la 2-3 zile, până la vindecarea completă.

Transpiraţia picioarelor şi mătreaţă

Se realizează băi repetate cu decoct de frunze de nuc.