Dormi 8 ore pe noapte pentru o memorie bună
Faceţi mişcare! Exerciţiile fizice fac să crească fluxul de sânge în tot corpul şi măresc cantitatea de oxigen care ajunge la neuroni.
Astfel, aceştia vor funcţiona la maximum, iar capacităţile intelectuale se vor îmbunătăţi. Orele de aerobic, 30 de minute de mers pe jos pe zi fac minuni pentru memoria noastră.
Mâncaţi sănătos! Alimentaţia joacă un rol esenţial în păstrarea unei memorii bune. Hidrataţi-vă corect şi alegeţi alimente care conţin glucide complexe (cereale integrale, orez).
Aminoacizii şi vitaminele, în special B12, pe care o găsim în ficat, peşte, produse lactate, au un efect direct asupra neuronilor. Antioxidanţii din fructe şi legume, ca şi acizii graşi din seminţe, nuci, fructe uscate, întăresc pereţii celulelor creierului.
Dormiţi 8 ore pe noapte! Somnul este indispensabil bunei funcţionări a memoriei. Cele mai multe probleme de memorie sau de concentrare apar în cazul persoanelor care nu se odihnesc atât cât ar trebui. Dacă nu dormim, creierul este împiedicat să stocheze informaţiile obţinute într-o zi.
Atenţie la stres! Oboseala, stresul sau stările depresive afectează memoria. Aşadar, fiţi optimişti, vizitaţi-vă prietenii, navigaţi pe Internet, acceptaţi provocările vieţii.
Memoria pe termen lung, nelimitată
Procesul memorării se desfăşoară în trei etape: învăţarea, stocarea informaţiilor şi restituirea. Informaţiile sunt stocate pe două niveluri. La primul nivel se găseşte memoria pe termen scurt. La al doilea nivel, memoria pe termen lung are o capacitate de stocare nelimitată.
Jucaţi şah!
E necesar să fiţi activi intelectual. Învăţaţi în fiecare zi ceva nou, nu refuzaţi noi experienţe care vă ies în cale. Fiindcă orice problemă, ca să fie rezolvată, solicită noi conexiuni neuronale, care sunt baza memoriei noastre. Aşadar, jucaţi şah, rummy sau dezlegaţi cuvinte încrucişate.