Dieta care previne chisturile mamare

1 2 jpg jpeg

Mănâncă mai rar carbohidraţi Excesul de alimente care conţin carbohidraţi şi grăsimi saturate te poate aduce în situaţia de a suferi de chisturi sau de a afla că s-au mărit. Potrivit unor studii, femeile care au o dietă cu puţine grăsimi rele produc o cantitate mai mică de estrogeni şi alţi hormoni răspunzător pentru formarea chisturilor mamare. De aceea, este important să creşti cantitatea de legume şi fructe consumate zilnic, să scazi cantitatea de pâine, orez, cartofi, paste. Nici mezelurile sau carnea de porc nu sunt recomandate în cantitate mare, deoarece au un conţinut ridicat de grăsimi. Băuturi de evitat Consumul ridicat de alimente şi băuturi care conţin xantină te predispune la formarea chisturilor mamare. Această substanţă cauzează inflamaţii sau le agravează pe cele deja existente. Ocoleşte sau alege mai rar ciocolata, cafeaua, ceaiul negru, băuturile carbogazoase care au cafeină. Vitamine care scad riscul apariţiei chisturilor Datorită efectului antioxidant, vitaminele A şi E joacă un rol important în prevenirea formării chisturilor mamare. E un motiv în plus să incluzi în dietă legume şi fructe proaspete, morcovi, pepene, spanac, dar şi migdale, alune de pădure, seminţe de floarea-soarelui, seminţe de susun, ulei de măsline.

Citeşte şi: Chisturi la sân: de ce apar şi când este cazul de operaţie

Un alt mod de a elimina chisturile mamare este să mănânci mai puţin sărat. Principala cauză a retenţiei de apă este consumul ridicat de alimente cu multă sare, iar chisturile reprezintă o afecţiune care este agravată de retenţia de apă.

Pentru a calma durerile de sân şi ca metodă de prevenire a cancerului mamar, se recomandă zilnic 5-10 picături de ulei de luminiţa-nopţii obţinut prin presarea la rece a seminţelor plantei. Remediul este indicat şi pentru alungarea crampelor abdominale, a tulburărilor premenstruale şi

.

Chisturile mamare pot fi dureroase, dar acestea devin suportabile sau dispar dacă mănânci mai des legume din familia Cruciferelor, broccoli, varză, conopidă. Îţi aduc un plus de hormon estrogen natural, numit fitoestrogen, care alungă sensibilitatea şi durerile de la nivelul sânilor.