De ce ar trebui să bei oţet de mere în fiecare zi

1 2 jpg jpeg

Ce nutrienţi conţine?

Minerale: potasiu, calciu, magneziu, fosfor, sodiu, sulfuri, cupru, fier, siliciu, fluor;

Vitamine: vitamina C, vitamina E, vitamina B1, vitamina B2, vitamina B6, betacaroten, vitamina P;

Acizi organici: acid acetic, acid propionic, acid lactic, aminoacizi, pectină.

Licoarea dulce acrişoară poate fi folosită atât intern cât şi extern, fiind utilă în diferite afecţiuni: congestia sinusurilor, hipertensiune arterială, artrită şi colesterol ridicat. Este eficientă în detoxifierea organismului şi în lupta împotriva infecţiilor.

Totodată, oţetul de mere tratează un număr mare de boli de piele, datorită acţiunii sale astringente şi tonice: acnee, arsuri solare, zona zoster, înţepături de insecte, mătreaţă, reacţii alergice.

Iată, aşadar, câteva motive ca să consumi oţet de mere mai des!

Elimină acneea, negii, dermatita şi eczemele

Oţetul de mere are proprietăţi uimitoare de eliminare a negilor, vindecă acneea şi multe alte probleme ale pielii. Tot ce trebuie să faci este să tamponezi în mod regulat pielea cu o dischetă demachiantă înmuiată în oţet de mere şi petele inestetice de pe piele se vor atenua.

De asemenea, pentru curăţarea tenului şi pentru întârzierea apariţiei ridurilor, se foloseşte un amestec din 3-5 ceşcuţe de apă la una de oţet. Oţetul de mere poate fi adăugat şi în apa de baie, ajutând la catifelarea pielii.

Restabileşte pH-ul organismului

Oţetul de mere este un stimulent natural care curată şi restabileşte substanţe nutritive pentru organism, astfel încât organismul se poate vindecă.

Scade nivelul colesterolului şi tensiunea arterială

Oţetul de mere poate fi un tratament natural pentru bolnavii de diabet, pentru că ajută la scăderea nivelului de zahăr din sânge. Conform unui studiu medical, bolnavii de diabet care au consumat oţet de mere seara, înainte de culcare, au constatat a doua zi că le-a scăzut glicemia cu circa cinci la sută. Însă dacă suferi de această boală, nu încerca remediul fără să discuţi cu doctorul tău.

Totodată, datorita continutului ridicat de potasiu, otetul de mere ajuta la scaderea hipertensiunii arteriale. Consumati zilnic un pahar cu apa in care ati adaugat o lingura cu otet de mere.

Reglează menstruaţia

Menstruaţiile abundente, dismenoreea pot fi cu uşurinţă reglate şi tratate cu ajutorul unei cure cu oţet de mere. Dismenoreea este o afecţiune de care nu scapă nicio femeie. Aceasta este reprezentată de durerile menstruale, care apar mai devreme sau mai târziu. Aceste dureri pot apărea încă de dinaintea menstruaţiei cu câteva zile sau pe toată perioada acesteia. Aşadar, luaţi o lingură de oţet de mere amestecată cu puţină miere într-un pahar cu apă zilnic.

Util în problemele digestive

Oţetul de mere este indicat în cazul diareei cauzate de o infecţie bacteriană, datorită proprietăţilor sale antibiotice. De asemenea, poate ajuta în calmarea spasmelor intestinale. Dacă ai astfel de probleme, amestecă una-două linguri de oţet în apă sau cu puţin suc de mere şi bea. Cu 30 minute înainte de o masă îmbelşugată, pentru a preveni indigestia, poţi bea o linguriţă de oţet de mere amestecat cu o linguriţă de miere, diluate într-un pahar mic cu apă călduţă.