De ce afecţiuni ne fereşte păducelul?

1 2 jpg jpeg

Florile, frunzele şi fructele de păducel sunt bogate în vitamine şi minerale, antioxidanţi, acizi organici, glucide, aceticolină, pectină, taninuri şi uleiuri volatile.

Menţine inima sănătoasă

Consumul de păducel contribuie la menţinerea sănătăţii aparatului cardiovascular, având acţiune cardiotonică, reglează ritmul cardiac, normalizează valorile tensiunii arteriale şi pe cele ale colesterolului sangvin. De asemenea, păducelul favorizează circulaţia sângelui la nivel central şi periferic, prevenind apariţia aterosclerozei şi a accidentelor vasculare cerebrale.

De aceea, păducelul este recomandat în caz de hipertensiune arterială, tahicardii, cardiopatie ischemică, nevroză cardiacă şi tulburări neurovegative.

Reduce anxietatea şi depresia

Păducelul este cunoscut şi pentru proprietăţile sale calmante, de liniştire şi de prevenire a episoadelor depresive, motiv pentru care se recomandă consumul constant de ceai preparat din această plantă. De asemenea, păducelul este un bun remediu natural pentru insomnii.

Luptă împotriva radicalilor liberi

Datorită proprietăţilor antioxidante pe care le are, păducelul combate efectele nocive ale radicalilor liberi asupra organismului, prevenind dezvoltarea unor afecţiuni grave, precum cancer. De asemenea, planta previne apariţia osteoporozei şi a depresiei, îmbunătăţind memoria şi concentrarea.

Cum se administrează?

Păducelul poate fi consumat sub formă de infuzie (2-3 căni de ceai pe zi), de tinctură (5-10 picături de două ori pe zi, diluate în apă), de capsule şi de sirop (4-6 linguri pe zi).