Cum tratezi naturist endometrioza

1 2 jpg jpeg

De câteva mii de ani, natura ne pune la dispoziţie remedii pentru a ne menţine sănătoşi şi viguroşi, iar bolile aparatului genital nu fac excepţie de la aceste remedii.

Când trebuie să mergi la medic?

Orice simptom anormal cu care te confrunţi trebuie să te trimită la medicul specialist pentru un consult, iar suplimentar pot fi folosite tratamentele homeopate tot la indicaţia unui medic specialist.

În cazul în care te confrunţi cu sângerări pe o perioadă mai mare decât cea a menstruaţiei normale, apar dureri din ce în ce mai dese în zona spatelui, a picioarelor sau zona rectală, dureri în timpul actului sexual sau te confrunţi cu imunitate scăzută şi reacţii alergice frecvente nu ezita să mergi cât ma repede la doctor.

Această boală ginecologică afectează mai ales femeile cu vârstele cuprinse între 25-50 de ani

Tratamentul naturist

Endometrioza se poate trata şi cu plante mai ales cu orhtilia secundă, care este un adevărat elixir ce protejează sănătatea femeilor.

Se poate apelea de asemenea la tratamentul cu lipitori, cu lut, propolis sau rostopască.

De cele mai multe ori odată cu endometrioza apare şi fibromul uterin, deci este indicat să apelezi la medicul de specialitate pentru a şti cu exactitate în ce stadiu se află afecţiunea şi ce alte probleme secundare există.

Află care sunt cauzele apariţiei endometriozei AICI

Decoctul de frunze de urzică

Plantele sunt o alternativă a sănătăţii tale, astfel că ceaiul şi decoctul de frunze de urzică pot fi un remediu excelent pentru această problemă.

Se poate apelea şi la cârceii de castravete uscat sau la scoarţa de viburnum, sucul de sfeclă, aproximativ 100 ml de suc proaspăt zilnic Orthilia secundă, această plantă medicinală, s-a transformat într- un instrument indispensabil şi extrem de eficient pentru tratamentul bolilor ginecologice. Iată o modalitate de preparare: 1 lingură de iarbă orthilia secundă peste care trebuie să torni 0,5 litri de apă fiartă şi să o ţii acoperită aproximativ 15 minute şi se bea înaintea meselor principale ale zilei.

Tratamentul cu argilă

Se ia argila albastră sau gri, se toarnă puţină apă peste ea şi se lasă la înmuiat peste noapte, dimineaţă scurgi lichidul, iar lutul îl amesteci până obţii o cremă bună.

Apoi pui crema într-o oală până în momentul în care apa rămasă în lut începe să fiarbă. În acel moment i-a oala de pe foc acoper-o cu un ciolofan pentru câteva minute, apoi fă o turtă mare cu o grosime de circa de 2-3 centimetri pe care să o aşezi ulterior pe abdomen în zona de la pubis până la ombilic. Deasupra aşează o eşarfă sau ceva care să menţină caldura cât mai mult timp.

Hirudoterapia

Cunoscută şi sub denumirea de hirudoterapie, această metodă este folosită pentru a vindeca extrem de multe boli, mai ales inflamatorii. Se pare că lipitoarea este o alternativă de succes, atât timp cât este aplicată corect, sub atenta supraveghere a unui specialist.

Propolisul vindecător

Cu o gamă foarte mare de întrebuinţări, propolisul amestecat cu miere de albine naturală ajută în lupta cu această afecţiune.

Decoct de rostopască

Nici rostopasca nu este de evitat, fie că este vorba de decoct sau infuzie. Pentru aceastea din urmă ai nevoie de o lingură de plantă uscată peste care torni o cană de apă clocotită şi laşi apoi la infuzat timp de două ore. Strecoară apoi amestecul şi consumă-l de trei ori pe zi inainte de mese timp de 10-12 zile.