Cum să scapi de enterocolită

2 2 jpg jpeg

Cu toate acestea, dacă nu aveţi cum să vă duceţi la spital, puteţi să faceţi câteva lucruri care să vă ajute să scăpaţi de aceste simptome.

În primul rând, nu mai aveţi voie să mâncaţi orce. Treci pe o alimentaţie bazată pe orez fiert, zeamă de morcovi, carne fiartă. Nu mânca crudităţi (nici măcar fructe), lactate şi prăjeli. Beţi multe ceaiuri, multă apă şi săruri de rehidratare.

Ce trebuie să facem în caz de enterocolită acută sau cronică:

În primele 2 zile. În această perioadă se ţine un regim cu ceaiuri amare, zeamă de orez, supă de zarzavaturi strecurată, sau mere rase.

Din ziua a treia. După primele două zile de la debutul enterocolitei, trebuie să măncaţi de 5-6 mese pe zi, în cantităţi mici. Aveţi voie să mâncaţi orez fiert, supă de zarzavaturi, brânză de vacă, sucuri de fructe şi legume.

Iată câteva tratamente naturiste pentru această afecţiune:

Infuzia de leuştean, o soluţie la îndemână

Infuzia de leuştean este ideală în cazul enterocolitelor. Iată cum se prepară: ai nevoie de 3 fire de leuştean proaspăt, peste care se toarnă 3 căni de apă fiartă. Se lasă 5-7 minute, apoi se strecoară şi se bea câte o cană, cu jumătate de oră înainte de fiecare masă principală a zilei.

Amestec de plante care te scapă de greţuri, vomă şi diaree

Un alt leac eficient este şi amestecul din cimbru, cimbru, sunătoare, busuioc şi coada calului, în părţi egale. Ia 4 linguri din acesta şi toarnă deasupra 1 l şi jumătate de apă clocotită. Lasă 10 minute la infuzat, apoi strecoară şi îndulceşte cu 2 linguri de miere naturală. Acest ceai se bea pe parcursul unei zile.

Încearcă şi apa de tărâţe

Şi apa de tărâţe te poate scăpa de simptomele enterocolitei. Cum se preparată acest remediu? Ai nevoie de un pumn de tărâţe şi de 1 l de apă rece. Amestecă ingredientele, lasă 10 ore la macerat, apoi strecoară şi bea, cu înghiţituri mici, pe parcursul unei zile.