Cum să ,,îmblânzeşti'' alergia la praf şi mucegai

1 2 jpg jpeg

Iată câteva soluţii naturale pentru calmarea alergiilor!

Ceai verde

Bea 2-3 căni de ceai verde zilnic pentru a calma strănutul şi atenua sinusurile umflate. De asemenea, pliculeţele de ceai pot fi folosite drept comprese pentru a calma pielea iritată în urma manifestării alergiei.

Mierea

Mierea este cel mai bun leac natural pentru crizele alergice - consumă o lingură de miere atunci când simţi că te apropii de un astfel de episod. De asemenea, mierea se poate aplica direct pe erupţiile cutanate sau vezicule.

Tinctura de urzică

Tinctura de urzică este utilă pentru că ameliorează congestia nazală şi strănutul, în cazul alergiei la polen, praf şi mucegai.

Amestec de plante

Ceaiul care rezultă din amestecul a 10 g de flori de soc, 30 g de trei-fraţi-pătaţi, 40 de g de frunze şi rădăcină de păpădie şi 20 g de rădăcină de cicoare îţi ameliorează suferinţa provocată de alergia la polen, praf şi mucegai, dacă bei câte 2-3 căni zilnic.

Inhalaţii de abur cu plante sau uleiuri volatile

Inhalaţia cu aburi reprezintă una dintre cele mai bune soluţii pentru ameliorarea şi calmarea rinitelor alergice. Iată în ce constă! Modul în care se poate realiza inhalatia este foarte simplu, însă ea trebuie realizată corect. Se toarnă apă clocotită într-un vas. Acesta trebuie să fie făcut din lut sau să fie smălţuit, pentru că anumiţi compuşi ai uleiurilor esenţiale sau ale plantelor infuzate se descompun în contact cu metalul.

Dacă avem de făcut inhalatii cu plante, acestea se adaugă peste apă fiartă. Dacă e vorba de aromaterapie, adăugăm în apă clocotită aproximativ 5 picături de ulei pur, sau un amestec de mai multe uleiuri pure.

Imediat după ce am pregătit cele necesare, ne acoperim capul cu un prosop şi îl aducem deasupra vasului, acoperind vasul astfel încât să nu se piardă nimic din vaporii rezultaţi. Distanţa faţă de vas va fi mai mare la început, până ne acomodăm cu temperatura aburului, apoi putem micşora gradat distanţă, apropiindu-ne mai mult de vas. Procesul de inhalare durează câteva minute şi constă în respiraţii uşoare şi adânci.

Rinitele se tratează cu inhalaţii pe bază de flori de soc, de două ori pe zi, sau flori de tei. De asemenea, se pot folosi uleiuri volatile ca cedrul, care este antiseptic, antiinflamator şi analgezic. Se adaugă 10 picături la 100 ml de apă.