Cum îndepărtezi aluniţele în mod natural
Cele mai multe aluniţe sunt inofensive şi nu reprezintă o problemă de sănătate. Sunt problematice din punct de vedere estetic, foarte multe persoane găsindu-le neatractive.
Aluniţele sunt zone de piele uşor proeminente şi închise la culoare, de dimensiuni mai mari sau mai mici, prezente de la naştere sau care se dezvoltă pe parcursul vieţii. Se formează datorită acumulării de
(pigment ce dă culoare tegumentului) în stratul superficial al pielii.
Deşi unele aluniţe sunt prezente din naştere şi pot fi moştenite de la părinţi, altele apar între vârstele de 20-30 de ani şi pot fi netede sau protuberante, cu sau fără păr, moi sau aspre la atingere.
Usturoiul se foloseşte îndeosebi pentru aluniţele sau umflăturile de culoarea pielii. Este unul dintre cele mai eficiente remedii pentru aluniţe, deoarece conţine enzime care ajută la descompunerea clusterelor de celule producătoare de pigment.
Înainte de aplicare, zona trebuie curăţată şi dezinfectată. Curăţă un grăunte de usturoi, pisează-l şi aplică-l pe aluniţă. Acoperă cu un bandaj şi lasă-l să acţioneze peste noapte sau cel puţin 4 ore. Vei observa că va cădea de la sine. Se spune că această metodă dă rezultate în maximum 5 zile. Pentru a proteja pielea din jurul aluniţelor, se aplică puţin ulei.
Aplicarea usturoiului pe piele poate provoca înroşire şi iritaţie.
Oţetul de mere este un remediu foarte popular pentru îndepărtarea aluniţelor şi nu numai. Datorită conţinutului său acid, el ajută la uscarea aluniţelor făcându-le să dispară în timp. Înmoaie o compresă sterilă în oţet şi aşeaz-o pe aluniţă. Fixează bandajul şi lasă-l peste noapte. Repetă această procedură timp de 10 zile, rezultatul nu va înceta să apară.
Taie ceapa şi pune fâşiile într-un robot de bucătărie. Pasta obţinută o vei pune pe aluniţă şi o vei lăsa să acţioneze timp de câteva ore. Nu aplica tratamentul cu ceapă pe pleoape sau în zona ochilor, deoarece poate provoca iritaţii.
Îndepărtează negii, aluniţele şi alte pete de pe piele. Pentru a-şi face efectul, trebuie să îl aplici în mod repetat timp de mai multe zile sau săptămâni. Dacă vrei să accelerezi procesul, combină uleiul de ricin cu bicarbonat de sodiu sau aspirină pisată.
Uleiul trebuie masat pe aluniţă, dimineaţa, când te trezeşti şi seara, înainte de culcare. Procesul durează cel puţin o lună, dar avantajul este faptul că nu lasă semne. De fapt, uleiul de ricin este un remediu atât de eficient, încât la final nici nu se mai cunoaşte că ai avut o aluniţă în locul respectiv.
Cojile de banane îndepărtează aluniţele în mod natural, hidratează pielea şi nu au efecte negative asupra pielii. De fiecare dată când mănânci o banană, păstrează coaja. Taie o bucată mică şi pune-o cu partea din interior pe aluniţă. Repetă procedeul zilnic, numai seara. Nu clăti.
Află AICI ce aluniţe sunt periculoase!
Mergi la control dacă observi că o aluniţă este asimetrică, are marginile neregulate şi mai multe culori. De asemenea, dacă aluniţa creşte într-un timp scurt (câteva luni), ajungând la o dimensiune de peste 6 mm, este un semn foarte important pentru a te prezenta la medicul dermatolog.