Cojile de ouă calmează simptomele gastritei şi ulcerului

1 2 jpg jpeg

Consumul de coji de ouă este recomandat în scopul suplimentării necesarului de calciu din organism şi al prevenirii deficitului acestui mineral. Consumul regulat de calciu previne osteoporoza, creşte numărul celulelor sanguine din oasele înguste, ajută la scăderea colesterolului şi creşte presiunea arterială. Doza zilnică recomandată este de 1,5-3 g coji de ouă pisate. Asigură sănătatea oaselor Lipsa de calciu sau hipocalcemia se manifestă prin tulburări la nivelul tubului digestiv, senzaţie de amorţire a mâinilor, furnicături, contracţii musculare spontane, crampe şi lipsă nemotivată de aer. Însă maceratul din coajă de ou este tot de ce ai nevoie. Cojile de ou reprezintă una dintre cele mai bune surse naturale de calciu. Este uşor de digerat şi de absorbit. Preparatul se obţine din cojile de la 4 ouă, suc de lămâie şi miere. Odată curăţate, cojile se lasă la uscat, după care se sfărâmă până la o dimensiune acceptabilă pentru a putea fi făcute apoi pulbere cu ajutorul unei râşniţe de cafea. Într-un borcan cu filet, peste coaja rezultată se adaugă sucul de la două lămâi de mărime mijlocie şi se lasă la macerat timp de 3 zile, apoi se filtrează cu tifon şi se adaugă aceeaşi cantitate de miere. Se beau 1-3 linguriţe pe zi înainte de mese şi alte 3-4 linguriţe pe zi, după mese. Cura este benefică şi pentru creşterea masei osoase, dacă, pe lângă calciu, dieta este suplimentată cu magneziu şi vitamina D.

Zdrobeşte cojile de la trei ouă. Ia un vârf de cuţit din pulberea de coji şi amestecă-l cu două linguri de zeamă de lămâie. Lasă amestecul la frigider 3-4 ore, până se înmoaie foarte bine cojile de ouă. Amestecă-le apoi cu 100 mililitri de lapte fierbinte. Consumă acest preparat de două ori pe zi, dimineaţa, pe stomacul gol, apoi înainte de culcare.

Spală bine 8 ouă şi pisează-le cojile. Adaugă peste cojile zdrobite zeama de la două lămâi şi introdu preparatul la frigider pentru câteva zile. În momentul în care cojile pisate s-au înmuiat foarte bine, scoate recipientul de la frigider, strecoară lichidul şi amestecă-l cu 1 litru de alcool şi 1 kilogram de miere. Mixtura se păstrează încă o săptămână înainte de a se consuma. Se administrează câte o linguriţă după fiecare masă.

Află AICI ce afecţiuni previn cojile de ouă!

Coaja de ou macinată se adaugă în cafeaua măcinată la rândul ei atunci când vrei să o prepari. În acest fel vei avea o cafea mai puţin amară şi vei avea nevoie de mai puţin zahăr pentru a o îndulci. Zaţul rămas poate fi folosit ca şi îngrăşământ pentru plantele ornamentale.

Cojile de ou nu sunt toxice şi constituie un produs perfect pentru curăţare. Praful fin râşnit al cojilor este şi un foarte bun detergent pentru bucătărie. Cu el poţi curăţa orice suprafaţă. Iar aceeaşi făină, pusă într-un săculeţ de tifon şi apoi în maşina de spălat alături de haine, devine un înălbitor natural, ieftin şi eficient. De asemenea, cojile ouălor desfundă ţevile. Acestea împiedică acumularea depunerilor, deci le poţi folosi în locul produselor din comerţ care pot provoca alergii şi probleme respiratorii.