Cojile de ou─â calmeaz─â simptomele gastritei ┼či ulcerului

1 2 jpg jpeg

Consumul de coji de ou─â este recomandat ├«n scopul supliment─ârii necesarului de calciu din organism ┼či al prevenirii deficitului acestui mineral. Consumul regulat de calciu previne osteoporoza, cre┼čte num─ârul celulelor sanguine din oasele ├«nguste, ajut─â la sc─âderea colesterolului ┼či cre┼čte presiunea arterial─â. Doza zilnic─â recomandat─â este de 1,5-3 g coji de ou─â pisate. Asigur─â s─ân─âtatea oaselor Lipsa de calciu sau hipocalcemia se manifest─â prin tulbur─âri la nivelul tubului digestiv, senza┼úie de amor┼úire a m├óinilor, furnic─âturi, contrac┼úii musculare spontane, crampe ┼či lips─â nemotivat─â de aer. ├Äns─â maceratul din coaj─â de ou este tot de ce ai nevoie. Cojile de ou reprezint─â una dintre cele mai bune surse naturale de calciu. Este u┼čor de digerat ┼či de absorbit. Preparatul se ob┼úine din cojile de la 4 ou─â, suc de l─âm├óie ┼či miere. Odat─â cur─â┼úate, cojile se las─â la uscat, dup─â care se sf─âr├óm─â p├ón─â la o dimensiune acceptabil─â pentru a putea fi f─âcute apoi pulbere cu ajutorul unei r├ó┼čni┼úe de cafea. ├Äntr-un borcan cu filet, peste coaja rezultat─â se adaug─â sucul de la dou─â l─âm├ói de m─ârime mijlocie ┼či se las─â la macerat timp de 3 zile, apoi se filtreaz─â cu tifon ┼či se adaug─â aceea┼či cantitate de miere. Se beau 1-3 linguri┼úe pe zi ├«nainte de mese ┼či alte 3-4 linguri┼úe pe zi, dup─â mese. Cura este benefic─â ┼či pentru cre┼čterea masei osoase, dac─â, pe l├óng─â calciu, dieta este suplimentat─â cu magneziu ┼či vitamina D.

Zdrobe┼čte cojile de la trei ou─â. Ia un v├órf de cu┼úit din pulberea de coji ┼či amestec─â-l cu dou─â linguri de zeam─â de l─âm├óie. Las─â amestecul la frigider 3-4 ore, p├ón─â se ├«nmoaie foarte bine cojile de ou─â. Amestec─â-le apoi cu 100 mililitri de lapte fierbinte. Consum─â acest preparat de dou─â ori pe zi, diminea┼úa, pe stomacul gol, apoi ├«nainte de culcare.

Spal─â bine 8 ou─â ┼či piseaz─â-le cojile. Adaug─â peste cojile zdrobite zeama de la dou─â l─âm├ói ┼či introdu preparatul la frigider pentru c├óteva zile. ├Än momentul ├«n care cojile pisate s-au ├«nmuiat foarte bine, scoate recipientul de la frigider, strecoar─â lichidul ┼či amestec─â-l cu 1 litru de alcool ┼či 1 kilogram de miere. Mixtura se p─âstreaz─â ├«nc─â o s─âpt─âm├ón─â ├«nainte de a se consuma. Se administreaz─â c├óte o linguri┼ú─â dup─â fiecare mas─â.

Află AICI ce afecţiuni previn cojile de ouă!

Coaja de ou macinat─â se adaug─â ├«n cafeaua m─âcinat─â la r├óndul ei atunci c├ónd vrei s─â o prepari. ├Än acest fel vei avea o cafea mai pu┼úin amar─â ┼či vei avea nevoie de mai pu┼úin zah─âr pentru a o ├«ndulci. Za┼úul r─âmas poate fi folosit ca ┼či ├«ngr─â┼č─âm├ónt pentru plantele ornamentale.

Cojile de ou nu sunt toxice ┼či constituie un produs perfect pentru cur─â┼úare. Praful fin r├ó┼čnit al cojilor este ┼či un foarte bun detergent pentru buc─ât─ârie. Cu el po┼úi cur─â┼úa orice suprafa┼ú─â. Iar aceea┼či f─âin─â, pus─â ├«ntr-un s─âcule┼ú de tifon ┼či apoi ├«n ma┼čina de sp─âlat al─âturi de haine, devine un ├«n─âlbitor natural, ieftin ┼či eficient. De asemenea, cojile ou─âlor desfund─â ┼úevile. Acestea ├«mpiedic─â acumularea depunerilor, deci le po┼úi folosi ├«n locul produselor din comer┼ú care pot provoca alergii ┼či probleme respiratorii.