Cele mai bune remedii pentru infecţiile cu candida

1 2 jpg jpeg

Candida este o ciuperc─â microscopic─â ce produce diverse infec┼úii ce se pot localiza ├«n cavitatea bucal─â, la nivel gastro-intestinal, ├«n traiectul genito-urinar ┼či ├«n vagin.

Dezechilibrul florei vaginale sau intestinale poate favoriza apariţia infecţiilor micotice. Cele mai cunoscute sunt infecţiile micotice la nivelul vaginului.

Câţiva dintre factorii care duc la instalarea acestor micoze sunt: antibioticele, sistemul imunitar scăzut, obezitatea, folosirea excesivă a produselor de igienă intimă.

Ce este candida ┼či cum apare ea?

Ciuperca ajunge ├«n organism prin alimente sau din cauza igienei precare. Ajuns─â ├«n organism, celula fungic─â este re┼úinut─â de flora intestinal─â sau vaginal─â, dar aceasta poate prinde r─âd─âcini atunci c├ónd sistemul imunitar scade ┼či anticorpii devin din ce ├«n ce mai redu┼či. Pe m─âsur─â ce anticorpii se ├«mpu┼úineaz─â,

Candida ├«┼či m─âre┼čte coloniile ┼či se extinde, elimin├ónd multe toxine ┼či consum├ónd substan┼úele necesare pentru a se extinde c├ót mai mult. Atunci ├«ncep s─â apar─â ┼či simptomele nepl─âcute: scurgeri ur├ót mirositoare, m├ónc─ârimi vaginale, incomoditate ┼či usturime la urinare, chiar dureri ├«n timpul actului sexual.

De cele mai multe ori cazurile de candida dispar la fel de repede precum au apărut. La femei cel mai adesea apare înaintea menstruaţiei deoarece scade pH-ul vaginal care determină scăderea fungilor. În momentul în care reapare de mai multe ori este indicat un consult de specialitate pentru a trata cauza apariţiei ei. Poate apărea mai des în timpul sarcinii, din cauza nivelului crescut de estrogen specific acestei perioade.

Candida NU este o boal─â grav─â, dar cere tratament serios

Candida trebuie tratat─â cu seriozitate, chiar dac─â nu este o boal─â grav─â, ea poate duce la complica┼úii. ├Änc─â de la primele simptome este bine s─â nu mai folosim ├«n exces lichidul pentru igiena intim─â, deoarece acesta poate distruge anticorpii care trebuie s─â lupte cu infec┼úia. Indicat este s─â facem sp─âl─âturi cu bicarbonat de sodiu, foarte bun ├«n distrugerea ciupercilor ┼či micozelor.

Totu┼či nu mai mult de 5 zile consecutiv, pentru c─â schimb─â pH-ul ┼či pot ap─ârea alte probleme. De asemenea putem face b─âi cu ceai de mu┼če┼úel, este un puternic antiinfec┼úios ┼či vom sc─âpa de m├ónc─ârimi ├«nc─â din prima zi.

Este recomandat ca p├ón─â la dispari┼úia infec┼úiei s─â folosi┼úi lenjerie intim─â ┼či de pat din bumbac, sp─âlat─â la 90 de grade ┼či c─âlcat─â pentru a distruge microbii.

Pelinul

Are propriet─â┼úi antifungice recunoscute ┼či este util ├«mpotriva unei game variate de agen┼úi patogeni, f─âr─â s─â afecteze bacteriile benefice. Se pot face sp─âl─âturi intravaginale cu infuzie concentrat─â de pelin (3 linguri┼úe la un litru de ap─â).

Propolisul

Este o substan┼ú─â care, conform cercet─ârilor efectuate de speciali┼čti de la Universitatea din Bratislava, este remarcabil de eficient─â ├«mpotriva tuturor infec┼úiilor fungice ale pielii ┼či corpului. Poate fi luat sub form─â de pic─âturi, doza put├ónd fi crescut─â treptat.

Aloe vera

Sucul din aceast─â plant─â sau preparatele fitoterapeutice pe baz─â de aloe vera ┼či-au dovedit eficien┼úa ├«n urma numeroaselor studii de specialitate. ├Än cazul de fa┼ú─â, aloe vera este o plant─â excep┼úional─â ├«n prevenirea candidei, deoarece ac┼úioneaz─â ca un antifungic bl├ónd, echilibr├ónd flora intestinal─â.

Extractul din sâmburi de grepfrut

Este un agent antibiotic, antifungic ┼či antiviral puternic, al c─ârui mare avantaj const─â ├«n faptul c─â nu are efecte secundare asupra bacteriilor intestinale benefice. Poate fi administrat sub form─â de pic─âturi sau capsule, ├«ns─â este recomandat s─â ceri ├«nainte p─ârerea unui fitoterapeut care poate stabili doza optim─â.