Cele mai bune măşti naturale pentru coşuri

1 2 jpg jpeg

Pentru a-ţi veni în ajutor, îţi recomandăm o listă cu cele mai bune măşti naturale pentru coşuri!

Cele mai bune măşti naturale pentru coşuri - mască cu aspirină şi miere

După ce v-aţi curăţat perfect pielea feţei, vă puteţi prepara o mască cu aspirină şi miere, care ajută la diminuarea inflamaţiilor şi la eliminarea bacteriilor din substraturile pielii.

Ai nevoie de trei pastile de aspirină (netamponată), o lingură de miere şi o linguriţă de apă. Într-un bol, se amestecă aspirina zdrobită cu apa până când se dizolvă, iar apoi se adaugă mierea şi se mixează pănă ce totul devine o pastă. Se lasă să acţioneze 20 de minute, după care se îndepărtează cu apă călduţă.

Cele mai bune măşti naturale pentru coşuri - mască exfoliantă cu bicarbonat

Amestecă 1-2 linguriţe de bicarbonat de sodiu cu puţină apă până când obţii o pastă, apoi aplic-o pe zonele afectate. Lasă masca să acţioneze 20-30 de minute. Pentru rezultate mai bune, lasă masca să acţioneze peste noapte. Bicarbonatul neutralizeaza pH-ul pielii şi distruge bacteriile.

Cele mai bune măşti naturale pentru coşuri - mască cu miere şi lămâie

Această mască este ideală pentru curăţarea în profunzime a porilor. Atât mierea, cât şi lămâia sunt antibiotice naturale, împreună fiind o combinaţie puternică împotriva petelor şi a coşurilor.

Ai nevoie de o jumătate de lămâie, 2 linguriţe de miere naturală şi un vas de sticlă sau ceramică. Amestecă ingredientele până când acestea formează o pastă şi aplic-o pe faţă, masând uşor pielea. Las-o să acţioneze 10 minute şi apoi îndepărtează cu apă călduţă.

Cele mai bune măşti naturale pentru coşuri - mască cu usturoi

Masează în fiecare seară pustulele acneice cu sucul obţinut de la doi căţei de usturoi pisaţi. Lasă să acţioneze jumătate de oră sau, dacă rezişti mirosului, peste noapte, deoarece usturoiul are o puternică acţiune antimicrobiană.

Cele mai bune măşti naturale pentru coşuri - mască cu argilă

Argila este renumită pentru rezultatele uimitoare pe care le are în tratarea acneei. Astfel, se amestecă 2 linguriţe de argilă cu apă sau suc de lămâie şi se lasă să acţioneze. Se îndepărtează cu apă călduţă.

O altă variantă este să amestecaţi argila, apa şi o picătură de ulei esenţial de levănţică, bergamotă sau arbore de ceai pentru prepararea unei alte măşti eficiente. Aceste uleiuri esenţiale au acţiune bactericidă, dar şi relaxantă.

Cele mai bune măşti naturale pentru coşuri - mască din albuş de ou

Spargeţi două-patru ouă şi separaţi albuşul de gălbenuşuri. Aplicaţi pe faţă albuşul de ou pentru a curăţa pielea şi lăsaţi această mască să stea 10 minute pe faţă. Albuşurile sunt pline de proteine, iar consistenţa acestui tip de mască pentru ten va ajuta porii să se închidă.

Cum să-ţi pregăteşti tenul înainte de aplicarea măştilor

Înmoaie un prosop curat, din bumbac, în apă fierbinte sau, cel mai recomandat, într-o infuzie de ceai de salvie. Tamponează zonele afectate ale pielii timp de 15 minute, până când observi deschiderea porilor.

Scopul acestei proceduri este de a favoriza avansarea infecţiei către suprafaţa pielii, dar şi de a pregăti tenul pentru aplicarea măştilor, astfel încât ingredientele să pătrundă mai bine în epidermă.

Băile de abur reprezintă, de asemenea, un adevărat răsfăţ pentru pielea feţei, pentru că te ajută să tratezi, să combaţi sau să ameliorezi probleme precum tenul gras, punctele negre sau aspectul tern.

Băile de abur pentru faţă au efecte identice precum cele ale saunei pentru corp - detoxifică, elimină impurităţile pielii, deschid porii (astfel încât eventualele coşuri sunt mai uşor de extras) şi hidratează în profunzime epiderma, ajutând-o să-şi recapete supleţea şi catifelarea.

Pentru infuzie, cele mai indicate sunt plantele medicinale precum lavanda, salvia, menta, ceaiul verde, gălbenelele sau cimbrul. De asemenea, puteţi adăuga felii de lămâie sau portocală şi uleiuri esenţiale pentru aromatizarea întregii experienţe.