Ceaiuri de ajutor când vrei să te laşi de fumat

1 2 jpg jpeg

Rădăcina de valeriană

Valeriana este cunoscută pentru proprietăţile sedative. După ce renunţi la ţigări, este posibil să te confrunţi cu anxietate şi iritabilitate. În aceste momente în care rişti să reiei fumatul, bea o cană de ceai de valeriană. E de preferat să alegi acest remediu seara, pentru că îţi dă somnolenţă. Ai nevoie de o linguriţă de rădăcină de valeriană şi o cană de apă fiartă. Lasă-le la infuzat, acoperite, 10-15 minute, apoi bea ceaiul cât este cald.

Coada-calului

Bea frecvent ceai de coada-calului, de preferat de 2 ori pe zi pentru a stimula eliminarea nicotinei din corp şi pentru a scăpa de multe dintre simptomele pe care le ai în perioada în care renunţi la fumat. Remediul funcţionează şi ca un diuretic, deci ajută la prevenirea retenţiei de apă. În plus, îmbunătăţeşte funcţia renală şi-ţi purifică circulaţia sângelui. Pentru infuzie, foloseşte o linguriţă de plantă la o cană cu apă clocotită. După infuzare, răceşte ceaiul şi bea-l dimineaţa, înainte de micul dejun, apoi o a doua cană după-amiaza, între mese sau când ai poftă să fumezi.

Ardei iute

Datorită antioxidanţilor pe care ţi-i aduce în plus ardeiul iute, acesta este şi un bun remediu pentru pofta de a aprinde o ţigară. Elimină toxinele acumulate în timp din cauza fumatului, îţi eliberează căile respiratorii şi stabilizează funcţiile sistemului nervos. Prepară o băutură dintr-un sfert de linguriţă de pulbere de ardei iute şi 250 ml de apă fiartă. După infuzarea de 15 minute şi răcorire, adaugă zeama de la o jumătate de lămâie. Bea între mese, pe stomacul gol, când simţi nevoia să fumezi.

Citeşte şi: Tot ce trebuie să ştii ca să te laşi de fumat

Oregano

Pentru curăţarea plămânilor de toxine, foloseşte ceai de oregano. Proprietăţile sale descongestionante îţi îmbunătăţesc respiraţia şi-ţi dau o stare de bine. Are efect de calmare, de aceea este recomandat în perioada în care încerci să te laşi de fumat. Lasă la infuzat 10 minute o linguriţă de plană şi o cană cu apă fiartă. Bea ceaiul dimineaţa, la 1-2 ore după micul dejun, sau de 2 ori pe zi, între mesele principale.