Ceaiuri care ajut─â fertilitatea

1 2 jpg jpeg

Dac─â ├«ncerca┼úi s─â deveni┼úi p─ârin┼úi este bine s─â ┼čti┼úi, ├«n primul r├ónd, perioada de fertilitate a viitoarei mame. ├Än fiecare lun─â, c├óte un ovar (o lun─â ovarul st├óng, o lun─â ovarul drept) elibereaz─â unul sau mai multe ovule, ├«ntr-un proces care poart─â numele de ovula┼úie.

┼×ansele cele mai mari de a concepe sunt ├«n aceast─â perioad─â c├ónd, dac─â ovulul e fecundat de spermatozoid, apare sarcina.

Ceaiuri care ajut─â fertilitatea: trifoiul

Cicoarea, creasta-coco┼čului, salvia ┼či n─âprasnicul sunt c├óteva dintre plantele care, b─âute sub form─â de infuzie, sporesc fertilitatea. Se folosesc ├«n jur de 20 de grame de plant─â la un litru de ap─â clocotit─â. Ceaiul se bea cald, de trei ori pe zi.

Alege┼úi dintre cele patru op┼úiuni de tratament acea plant─â pe care o prefera┼úi la gust. Nu combina┼úi aceste plante, ci trata┼úi-v─â doar cu una dintre ele, ┼úin├ónd cont ┼či de indica┼úiile speciali┼čtilor. ┼×i trifoiul ro┼ču, care con┼úine vitamine din spectrul B ┼či minerale ca magneziul ┼či calciul, trateaz─â infertilitatea.

Tratamentul const─â ├«n consumul a c├óte dou─â c─âni de infuzie din flori uscate de trifoi ro┼ču timp de mai multe luni. Cel mai renumit tratament naturist pentru sporirea fertilit─â┼úii este cel prin care se combin─â frunzele de zmeur ┼či florile de trifoi ro┼ču ├«ntr-o infuzie, care se bea de dou─â ori pe zi.

Cite┼čte ┼či:

- Leg─âtura dintre ro┼čii ┼či infertilitatea b─ârba┼úilor

- Plante care stimuleaz─â fertilitatea

- Terapia care trateaz─â infertilitatea

Ceaiuri care ajută fertilitatea: uleiurile din seminţe

S─ân─âtatea organelor genitale, dar ┼či echilibrul hormonal sunt importante pentru fertilitate. Uleiul ob┼úinut din semin┼úe de in echilibreaz─â hormonii sexuali feminini, dar este util ambelor sexe. Tablete cu ulei de in se g─âsesc ├«n magazinele naturiste ┼či ├«n farmacii.

┼×ansele unei sarcini cresc atunci c├ónd femeile folosesc capsule de ulei de ciubo┼úica-cucului potrivit prospectului, deoarece aceast─â plant─â modific─â mucusul cervical ├«n favoarea concep┼úiei. Speciali┼čtii recomand─â totu┼či precau┼úie, deoarece poate determina contrac┼úii uterine.

Administrarea uleiului de ciubo┼úica-cucului este benefic─â ├«n primele 14 zile ale ciclului menstrual. Nu se folose┼čte pe parcursul perioadelor menstruale.

Afrodiziacele reduc stresul

Perioadele de stres intens pot ├«ntrerupe ovula┼úia femeilor pentru perioade de p├ón─â la trei luni. ├Än plus, stresul zilnic scade apetitul sexual al ambilor parteneri. Pentru sporirea libidoului sunt necesare perioade de relaxare ┼či romantism ├«n cuplu, dar ┼či plantele v─â pot ajuta.

Un afrodiziac recunoscut este ginsengul, care, ├«n plus, stimuleaz─â fertilitatea masculin─â ┼či favorizeaz─â producerea de spermatozoizi. O via┼ú─â sexual─â activ─â ┼či constant─â, chiar ┼či ├«n afara perioadei de fertilitate a femeii, men┼úine echilibrul oric─ârui cuplu.

Problemele de fertilitate sunt deosebit de stresante pentru parteneri, de aceea este important s─â face┼úi dragoste ┼či s─â nu v─â tr─âi┼úi sexualitatea ca pe o metod─â de a concepe un copil.

Metoda calendarului

La un ciclu menstrual regulat po┼úi afla perioada fertil─â dac─â ├«┼úi notezi prima zi a menstrua┼úiei ┼či numeri 28 de zile p├ón─â la prima zi a urm─âtoarei menstrua┼úii. La un ciclu de 28 de zile, ovula┼úia apare ├«n ziua a 14-a. ├Än cazul unui ciclu neregulat este bine s─â folose┼čti teste care indic─â perioadafertil─â, disponibile ├«n cabinetele de ginecologie ┼či ├«n farmacii.

Când apelezi la soluţii medicale

Sperma se p─âstreaz─â vie ├«n organismul femeii timp de p├ón─â la trei zile de la consumarea actului sexual. ├Än mod normal, rela┼úiile sexuale zilnice ├«n perioada fertil─â ar trebui s─â conduc─â la apari┼úia unui copil. Totu┼či, statisticile arat─â c─â, ├«n Rom├ónia, 18 la sut─â dintre cuplurile aflate la v├órsta fertilit─â┼úii nu pot avea copii.

Dac─â o sarcin─â dorit─â nu apare, de┼či ai f─âcut dragoste cu partenerul mai mult de ┼čase luni ├«n perioada considerat─â fertil─â, este necesar sfatul specialistului. Exist─â patru variante medicale pentru a rezolva problemele de fertilitate sc─âzut─â: tratamente hormonale pentru disfunc┼úiile menstruale, ├«mbun─ât─â┼úirea calit─â┼úii spermei partenerului, corectarea chirurgical─â a posibilelor afec┼úiuni ale femeii ┼či fertilizarea in vitro.

┼×tiai c─â... prezen┼úa chisturilor ovariene poate perturba ovula┼úia ┼či, ├«n anumite cazuri, poate conduce la sc─âderea fertilit─â┼úii?

Doctor Click! v─â sf─âtuie┼čte

Fertilitatea depinde de o serie de factori: hormonali, fiziologici, infec┼úio┼či, emo┼úionali, sociali. Dar cea mai frecvent─â cauz─â de infertilitate este reprezentat─â de tulbur─ârile hormonale ap─ârute pe fondul unor deregl─âri de natur─â emo┼úional─â ┼či rela┼úional─â.

Aceste tulbur─âri dep─â┼česc sfera genital─â, astfel ├«nc├ót tratamentul este complex, fiind nevoie uneori ┼či de psihoterapie de cuplu. Plante utile pot fi: salvia, g─âlbenelele, traista ciobanului, cre┼úi┼čoara, busuiocul cerbilor, angelica, s├ónzienele, menta, lavanda.