Ce te ajută dacă ai rău de transport

1 2 jpg jpeg

Ghimbir, sub toate formele Pentru stările de rău de transport, un remediu excelent este ghimbirul. Înainte de a pleca la drum, consumă rădăcină proaspătă de ghimbir, pe care o tai mărunt. Mestecă îndelung bucăţele mici, pe tot parcursul călătoriei.

Dacă nu îţi place gustul puternic al acestei rădăcinoase, poţi prepara un ceai, mai puţin aromat, dintr-o linguriţă rasă de rădăcină de ghimbir la o cană cu apă clocotită (timp de infuzare: 5 minute). Bea lichidul cu înghiţituri mici înainte de călătorie sau în timpul acesteia.

Uleiurile esenţiale din compoziţia mentei sunt excelente pentru stările de greaţă sau contra răului de maşină. Ia-ţi la drum, într-un termos, ceai de mentă, preparat din 2 linguriţe de frunze uscate la o cană cu apă clocotită. Bea maximum 2 căni. Mai ia cu tine o sticluţă cu ulei esenţial de mentă. Toarnă pe o batistă câteva picături şi inspiră adânc.

Menta te scapă şi de durerile de cap asociate răului de maşină. Prepară o infuzie dintr-o linguriţă de frunze de mentă la o cană cu apă fiartă, pe care o aplici sub formă de cataplasme reci pe frunte şi în zona tâmple¬lor.

Pe un cub de zahăr, toarnă o picătură de ulei esenţial de tarhon şi ţine-l în gură până se topeşte. Repetă ori de câte ori simţi nevoia.

Uleiul esenţial din seminţele de mărar are efect antispasmodic asupra muşchilor netezi ai intestinului. Deci, dacă ai disconfort în timpul transportului, uleiul de mărar le va alina. Prepară o infuzie din 2 linguriţe de seminţe de mărar la o cană cu apă fierbinte. Lasă 10 minute la infuzat. Nu bea mai mult de 3 căni pe zi.

Într-un pahar cu apă, stoarce zeama de la o lămâie. Într-un alt pahar, dizolvă o linguriţă cu bicarbonat de sodiu. Ia succesiv câte o înghiţitură din fiecare lichid, începând cu apa cu bicarbonat. Reia operaţia de mai multe ori, până la ameliorarea simptonelor.

Uleiul esenţial de muşeţel este recomandat inclusiv gravidelor. Pune o picătură direct pe limbă sau într-o linguriţă cu miere. Ia acest remediu de 4-5 ori pe zi, la nevoie.

Pune într-o jumătate de pahar cu apă 1-2 linguri de zeamă de lămâie (dacă suporţi, poţi să adaugi sucul de la un fruct întreg). Nu adăuga zahăr! Bea cu înghiţituri mici.

Trebuie să ştii că zeama de lămâie nu produce aciditate în organism, dacă e consumată fără zahăr sau miere. Sucul e oxidat în timpul digestiei, fiind transformat în carbonaţi şi bicarbonaţi care neutralizează aciditatea stomacală. Zeama de lămâie se consumă proaspătă, ca să nu-şi piardă proprietăţile.