Ce poţi face împotriva anghinei pectorale

1 2 jpg jpeg

Anghina pectorală are la bază ateroscleroza, afecţiune în care colesterolul se depune pe arterele coronare îngustându-le. Astfel, sângele aduce muşchiului inimii prea puţin oxigen. Această insuficienţă duce la apariţia durerilor în piept, care iradiază în umărul stâng şi în antebraţ.

Crizele se declanşează mai ales când ai emoţii puternice, când faci efort fizic sau dacă ai mâncat puţin mai mult decât trebuia.

Tratamentul medicamentos poate fi completat cu remedii naturale care ţintesc reducerea tensiunii arteriale şi a nivelului de colesterol din sânge. Astfel, este prevenit un infarct miocardic.

1. Păducelul, bun în hipertensiune

Păducelul are efect de tonifiere a muşchiului cardiac şi combate spasmele vaselor de sânge. Sub formă de infuzie, se beau două căni pe zi timp de şapte-zece zile.

Infuzia se prepară din două linguri de floare de păducel la o cană cu apă, iar cura nu se ţine mai mult de două săptămâni. Pentru hipertensivi dă roade şi extractul de păducel sau tinctura. Se iau câte 20 de picături de trei ori pe zi.

2. Vâscul reglează tensiunea

Benefic pentru scăderea tensiunii, vâscul alb se consumă sub formă de macerat. Acesta se prepară din două-patru linguri de frunze uscate, macerate într-o cană cu apă rece. Le poţi consuma dimineaţa, înainte şi după micul dejun.

Procedeul îl repeţi seara, dar efectele vor fi vizibile după trei săptămâni. Încearcă şi extractul de mlădiţe de vâsc, 30-50 de picături luate o dată pe zi!

3. Salcia ţine loc de aspirină

Cunoscută drept aspirina vegetală, salcia a început să fie folosită tot mai mult datorită taninurilor ei. Studiile au arătat că previne formarea cheagurilor de sânge. Două căni de infuzie asigură doza zilnică de aspirină, fiind mai bine tolerate de organism. Pentru infuzie ai nevoie de o linguriţă cu vârf de pulbere de salcie şi de o cană de apă.

4. Usturoiul reduce colesterolul

Tinctura de usturoi, în doze de 30-40 de picături diluate cu o linguriţă de apă, luată de trei-patru ori pe zi, scade colesterolul şi fluidizează sângele. O poţi prepara dintr-o cană de alcool şi 50 g de usturoi mărunţit.

După zece zile, strecori şi storci maceratul. Consumă usturoiul şi în forma lui obişnuită! Conform unui studiu, un căţel de usturoi luat zilnic scade cu 9% nivelul colesterolului şi cu 18% riscul unui infarct miocardic.

5. Siropul de afine previne infarctul

Datorită antioxidantului numit antocianină, reduce nivelul colesterolului din sânge, prevenind formarea cheagurilor şi scăzând tensiunea arterială. Protectoare ale pereţilor vasculari, afinele reglează circulaţia sângelui prin dilatarea vaselor sanguine. O cură de o lună, în care iei zilnic trei-şase linguri de sirop va trata ateroscleroza cauzată de îmbătrânirea vaselor de sânge, dar şi sechelele unui infarct miocardic.

Doctor Click! vă sfătuieşte

Durerea este numai unul dintre simptomele unei anghine pectorale stabile. În funcţie şi de celelalte simptome, anghina se poate trata cu ajutorul plantelor. Dacă ai dureri însoţite de stări de anxietate, cele mai bune plante sunt păducelul, roiniţa, valeriana, ciuboţica-cucului, iar dacă ai stări de nervozitate, atunci sunt eficiente menta, talpa-gâştei, levănţica şi rozmarinul.

Anghinarea, păpădia şi rostopasca se iau special pentru reducerea colesterolului şi a trigliceridelor din sânge, iar pătlagina, traista-ciobanului, afinele, usturoiul şi coacăzele negre previn şi combat ateroscleroza coronariană.

Click! de la cititori

Am obţinut rezultate bune cu un macerat din usturoi pisat, zeama şi coaja unei lămâi şi un litru de apă clocotită. Se ia o linguriţă de trei ori pe zi. Oana Trică, Râmnicu Vâlcea