Cătina te ajută să previi răceala

1 2 jpg jpeg

Cătina se poate folosi sub formă de ulei, sirop, infuzie sau se poate prepara în casă următorul amestec: la 100 g miere se adaugă 30 g de fructe de cătină, se lasă la macerat 3-7 zile după care se administrează copiilor câte două linguriţe pe zi, iar adulţiilor două linguri pe zi. De preferat este ca acest amestec să se consume până în ora 14, deoarece este puternic energizant.

Aromoterapia. Tot cu rol preventiv pot fi folosite uleiurile volative, sub formă de inhalaţii. Cele cu rol bactericid sunt ienupărul, eucaliptul, busuiocul, cimbrul. Se pot pune picături (4-5 picături în lampa de aromaterapie) sau se pot face băi calde în care se pun 15-20 de picături).

Alimentaţia naturală, odihna, aerul curat. Sunt factori importanţi în prevenirea instalării răcelilor. Se recomandă să se consume usturoi, hrean, salată verde, ceapă, sâmburi de migdale, morcov, păstârnac, pătrunjel, ţelină. Cei care au predispoziţie către afecţiuni respiratorii să se ferească de alune, fructe de mare, pâinea preparată cu prea multă drojdie.

image