Cartofi cruzi împotriva durerilor de cap

1 2 jpg jpeg

Cataplasmele sunt preparate de consistenţă moale care se obţin din legume şi plante medicinale amestecate cu apă până ce rezultă o pastă. Această pastă se pune între două bucăţi de pânză fină pentru a putea fi aplicate şi ridicate uşor de pe partea bolnavă. Iată cele mai bune reţete pentru durerile de cap.

Cataplasme cu cartof crud, ras. Se iau 3 cartofi de dimensiuni potrivite, se spală sub jet de apă şi se rad cu tot cu coajă, aplicându-se pe o bucată de pânză îngustă. Aceasta se aşază pe zona dureroasă: frunte, creştetul capului, tâmple, ceafă. Se lasă 20 de minute după care se înlătură. Se pot face aplicaţii de 3-4 ori pe zi la interval de minimum 30 de minute.

Cataplasme cu frunze proaspete de iederă: se zdrobesc şi se aşază în strat subţire pe o bucată de pânză. Această cataplasmă se aplică pe zonele dureroase ale capului. Se pot face aplicaţii de 3 ori pe zi la interval de două ore.

Cataplasme cu flori de muşeţel, frunze proaspete de urzică şi de pătlagină: toate plantele se zdrobesc, se aşază în strat subţire pe o bucată de pânză. Cataplasma se aplică pe zonele dureroase ale capului. Se menţine 20 de minute. Se pot aplica de 4-5 ori pe zi la interval de 30 minute.

Trataţi arsurile solare cu seminţe de in

Pentru arsuri la nivelul pielii se pot face cataplasme cu seminţe de in. 100 g seminţe de in se zdrobesc şi se pun la macerat în 100 ml apă rece minimum 4 ore, după care se aşază pe o bucată de pânză, iar aceasta se aplică pe zona cel mai intens arsă.

Acest macerat se poate strecura şi mucilagiul obţinut se poate aplica direct pe zonele arse. Se lasă 15-20 minute. Se pot face 3-4 aplicaţii pe zi.