Bicarbonatul are grijă de călcâiele tale

1 2 jpg jpeg

Una dintre cele mai întâlnite probleme legate de picioare o reprezintă imaginea călcăielor care fie se deshidratează, fie crapă.

Deşi aparent este doar o problemă care ţine de cosmetică, netratată corespunzător, această problemă se poate agrava prin adâncirea fisurilor existente, prezenţa sângerărilor din zona respectivă, apariţia durerii în mers şi disconfort la încălţare.

Problemele de la nivelul pielii pot să se agraveze mai ales la schimbările bruşte de temperatură, însă acum poţi să beneficiezi de calităţile unuia dintre produsele la îndemână în bucătărie: anume bicarbonatul de sodiu.

Bicarbonatul are efect antiseptic

1 2 jpg jpeg

Ţine picioarele într-un lighean cu apă caldă să se înmoaie pielea . Adaugă în apă bicarbonat de sodiu. La 4 litri de apă ai nevoie de 3 linguri de bicarbonat.

După ce pielea s-a înmuiat, foloseşte o piatră ponce şi îndepărtează pielea în exces. Clăteşte bine apoi cu apă călduţă, tamponează uşor cu un prosop şi aplică o cremă hidratantă.

Acest procedeu se poate face timp de o săptămână după care este nevoie de o zi de pauză, după care se poate relua pentru încă o săptămână procedura.

Efectele vor fi clar vizibile încă de la prima şedinţă.

Picioarele tale vor redeveni fine la atingere mai ales dacă alegi să repeţi acest tratament de 3 ori.

Te scapă de micoza unghiei

2 jpg jpeg

Dacă te confrunţi cu micoza unghiei, freacă unghia bolnavă cu o pastă formată din bicarbonat de sodiu şi apă călduţă. Dacă ai nevoie de un remediu mai concentrat, amestecă bicarbonat de sodiu, sare amară, peroxid de hidrogen, oţet alb şi apă caldă până obţii o pastă.

Ţine unghiile la înmuiat, apoi freacă-le cu amestecul format.

Bicarbonatul are foarte multe beneficii asupra organismului, atât asupra pielii, cât şi a unghiilor.

Info

Conform site-ului www.santeplusmag.com, la Royal Hospital din Londra au fost făcute o serie de studii pe baza eficienţei bicarbonatului. Cercetătorii au demonstrat faptul că acesta are o acţiune benefică asupra funcţiei renale şi încetineşte formarea pietrelor la rinichi. În plus, acest aliment poate ajuta persoanele care fac dializă. Studiul s-a desfăşurat pe o durată de 2 ani în care participanţilor li s-a administrat bicarbonat de sodiu, iar la final doar 6,5% dintre ei mai aveau nevoie de dializă.