Aşa previi balonarea!
Ceai de mentă
Obişnuieşte-te ca înainte cu o jumătate de oră sau cu o oră de a mânca să bei o cană cu infuzie de mentă. Este o variantă de a te proteja de problemele digestive, pentru că menta este un bun antispastic, care calmează sistemul digestiv şi permite eliminarea toxinelor. Un ceai de mentă e bun şi după masă, eliminând balonarea.
Suc de ţelină
Trei pahare de suc de ţelină pe zi ajută la stimularea digestiei, combat gazele intestinale şi accelerează drenarea bilei. Un bun diuretic, ţelina este indică atunci când ai digestia lentă, dar şi dacă ai fost diagnosticat cu o boală gastrică sau intestinală. O poţi adăuga în salate sau ciorbe şi vei observa că îţi creşte şi apetitul.
Ridiche neagră rasă, la salate
Durerile gastrice şi balonarea dispar treptat dacă ai grijă să mănânci ridiche neagră de 2 ori pe zi sau măcar o dată. Treci prin răzătoare o bucată potrivită şi o pui în salate. Îţi aduce un plus de fier, vitamina C, calciu, stimulează secreţia biliară şi procesul de detoxificare.
Infuzie de seminţe de fenicul
Contra balonării mai există un leac eficient: ceaiul de fenicul. Acesta stimulează digestia şi secreţia biliară. Infuzia o faci dintr-o linguriţă de seminţe de fenicul pe care laşi un sfert de oră într-un vas cu o cană de apă clocotită.
Mic-dejun cu fulgi de ovăz
În fiecare seară, pune fulgi de ovăz într-un castron, adaugă apă cât să-i acopere şi lasă-i la înmuiat. La masa de dimineaţă, amestecă-i cu puţină miere şi cu fructe uscate pentru a le da un gust mai bun. Ovăzul conţine fibre solubile care previn constipaţia, durerile abdominale şi balonarea.
Citeşte şi: Beneficiile consumului de tărâţe de ovăz
Înlocuieşte cartofii albi cu cei dulci
Mănâncă mai des cartofi dulci în locul celor albi. Îi poţi prepara la cuptor, cu puţin ghimbir ras sau sub formă de piure. Au mult potasiu, 575 mg în 100 g, susţin corpul în combatarea efectelor excesului de sodiu printre care se numără şi balonarea.