Aşa poţi să combaţi oboseala ochilor!
Oboseala ochilor este frecvent întâlnită la persoanele care petrec ore în şir în faţa calculatorului sau la televizor. Există anumite trucuri naturiste care te pot ajuta să ai grijă de sănătatea ochilor tăi.
Spirulina îţi protejează vederea
Printre beenficiile utilizării spirulinei menţionăm mărirea acuităţii vizuale, corectarea dficienţelor de vedere şi contribuirea la formarea pigmenţilor retiniei. Astfel, o cură de 30 de zile în care se administrează 8-10 capsule pe zi va preveni şi alunga problemele de la nivelul ochilor.
Uleiul de cătină combate oboseala oculară
Antioxidanţii pe care-i conţine uleiul de cătină fac din acesta un aliat al sănătăţii oculare. Remediul conţine de 10 ori mai mut betacaroten decât morcovul şi este benefic pentru încetinirea evoluţiei bolilor survenite la nivel ochilor Este nevoie de câte 20 de picături luate de 3 ori pe zi cu o bucată de pâine uscată.
Află cum te pot proteja fructele de bolile oculare AICI
Compresele cu ceai menţin sănătatea ochilor
Seminţele de fenicul şi morcov împreună cu frunzele de rostopască şi florile de gălbenele par a fi remediul perfect pentru sănătatea ochilor tăi. Trebuie să fierbi seminţele timp de 15 min şi să infuzezi restul ingredientelor pentru 10 minute. Amesteci cele două licori, le strecori, răceşti şi le aplici sub formă de co la nivelul ochilor timp de 30 de minute. Poţi să te şi speli pe faţă şi pe ochi cu acest ceai.
Seminţele de struguri au efect antioxidant
Bogate în substanţe antioxidante, seminţele de strugui conţin un bioflavonoid de 50 de ori mai puternic decât o doză simplă de vitamina E şi mult mai concentrată decât vitamina C datorită proantocianidinei. Această substanţă este folosită adesea în tratarea afecţiunilor retinei, mai ales în cazul retinopatiei diabetice.
Extraponturi
În primul rând, nu trebuie să sari peste orele de somn atât de vitale întregului organism pentru a se regenera. Tot ce este prea mult strică, la fel se aplică această regulă şi cu statul cu ochi prea mult aţintiţi într-un loc.
Încearcă să închizi ochii preţ de câteva clipe măcar o dată la 30 de minute.
Şi lacrimile false te pot ajuta câteodată să cureţi, să umezeşti şi să hidratezi ochii. Discută cu oftalmologul tău despre ce picături ţi se potrivesc.
Ai grijă la alimentaţia ta şi nu uita să te hidratezi corespunzător.