Arsurile de la stomac trec cu ceai de chimen
Amestec de plante. Se face un decoct din anason, chimen şi fenicul în părţi egale: 1 linguriţă din amestecul de plante se pune în 250 ml de apă; se fierbe 10 minute, se consumă câte 1 lingură înainte cu 15 minute de masă şi alta la 15 minute.
Pulbere de cărbune. Se ia, după fiecare masă, 1 linguriţă de pulbere sau 1 tabletă de cărbune, timp de 10-12 zile pe lună; se poate repeta pe o perioadă îndelungată.
Apă de argilă. În 200 ml de apă se pune 1 linguriţă de pulbere de argilă; se amestecă şi se lasă la decantat de seara până dimineaţa, când se consumă apa limpede; soluţia nu se mai amestecă; cura durează 21 de zile, cu pauză de 21 de zile; se poate repeta de 5-6 ori pe an. Foarte importantă este şi alimentaţia.
Când avem aciditate gastrică ridicată, trebuie să evităm alimentele care conţin zahăr rafinat sau carbohidraţi, băuturile răcoritoare carbogazoase, tutunul şi alcoolul, cafeaua, ceaiul negru, ciocolata sau alte produse cu cafeină.
Dieta va fi bogată în fibre printre care: sparanghel, broccoli, orez brun, fructe uscate, curmale, frunze verzi, peşte, carne slabă de pui, curcan şi vită. Luaţi şi suplimente nutritive cu calciu, magneziu, fosfor şi potasiu.