Alină durerile de urechi cu tratamente naturale
Durerea de ureche sau otalgia se manifestă la una sau la ambele urechi şi variază ca intensitate, de la uşoară, la pulsatilă. Este, în general, cauzată de o infecţie ce poate produce şi febră, dureri de cap, tulburări de somn, vomă, dieree şi pierderea temporară a auzului. Trompa lui Eustachio, care leagă partea din spate a nasului şi a gâtului de urechea mijlocie, poate permite bacteriilor să pătrundă în această zonă sensibilă. Vitaminele A, C, E şi zincul sunt de mare ajutor în combaterea durerii de urechi.
Compresele calde, de ajutor
Durerea de ureche poate fi calmată dacă aplici local comprese calde. Astfel, o sticlă de apă caldă, o pernă încălzită sau un prosop înmuiat în apă fierbinte îţi pot fi de mare ajutor pentru a ameliora disconfortul cauzat de durere.
Sarea grăbeşte vindecarea
Unul dintre cele mai accesibile remedii din casă este sarea. Pentru a atenua durerile specifice otitei, încălzeşte 5 linguri cu sare, pe care le pui apoi într-un săculeţ de pânză sau în interiorul unei şosete. Se apropie de ureche şi se ţine aproximativ 5 minute. Căldura degajată de sare va calma durerea şi va grăbi vindecarea.
Usturoiul are proprietăţi antimicrobiene
Un alt remediu la-ndemână este usturoiul. Este un medicament natural cu proprietăţi antimicrobiene şi analgezice, fiind eficient în infecţiile urechii. Se fierb 2 căţei de usturoi, 5 minute. Se pun pe o bucată de pânză, se zdrobesc şi se aplică extern. Pentru a grăbi procesul de vindecare, poţi consuma alţi 2 căţei de usturoi, în stare crudă.
Bine de ştiut!
Depunerea de ceară, loviturile puternice, apa rămasă după baie, ereditatea, deficienţele nutriţionale, precum şi diferenţele de presiune pot provoca dureri de urechi.
Muşeţelul, contra pulsaţiilor din ureche
Pentru că are proprietăţi anestezice, dezinfectante şi antiinflamatorii, infuzia din muşeţel reduce durerea şi grăbeşte procesul de vindecare. Se prepară dintr-o lingură de flori la 1 cană cu apă clocotită. Se beau 2-3 căni pe zi. Pentru că planta are o cantitate mare de compuşi volatili, infuzia se va pregăti chiar înainte de a se bea, pentru a evita pierderea proprietăţilor sale medicinale. De asemenea, florile de muşeţel se încălzesc într-un săculeţ, deasupra unei băi de aburi. Se aplică pe ureche, 10 minute, de 2-3 ori pe zi.
Pont
Compresele calde cu mălai sunt eficiente împotriva durerilor de urechi.
Ceapa, utilă dacă ai otită
Pentru calmarea durerilor cauzate de otită poţi face şi comprese cu ceapă. Este eficientă împotriva multor afecţiuni şi are proprietăţi curative. Poate fi folosită atât coaptă, cât şi crudă. Se taie în două şi se pune pe o bucată de pânză, apoi se ţine 5 minute pe urechea afecată. Ceapa va debloca canalul auditiv.
Busuiocul tratează infecţiile
Busuiocul are acţiune antiinfecţioasă şi te scapă de durerile minore de ureche. Se zdrobesc 6 frunze pentru a extrage sucul. Cu ajutorul unei dischete de vată aplică în jurul urechii infectate. Atenţie! Evită canalul auditiv.
Atenţie!
Nu turna ulei esenţial sau orice altceva direct în ureche, fără indicaţia medicului. De asemenea, evită introducerea oricărui obiect în ureche, pentru că există riscuri ca timpanul să fie străpuns.