7 tratamente naturale care vindecă pielea mai repede

1 2 jpg jpeg

Decoct de tătăneasă

Tătăneasa este o plantă cu efect cicatrizant, eficientă în tratarea arsurilor şi ulcerelor varicoase. Pentru aceste afecţiuni ai nevoie de un decoct mai concentrat din 4-5 linguri de plantă şi 250 ml de ap. Le laşi să clocotească, apoi laşi la răcit, strecori şi faci băi sau pui comprese pe locurile cu probleme.

Tinctură de gălbenele

Acneea, arsuri superficiale, eczemele se vindecă mai uşor cu tinctură de gălbenele. O obţini din 10 g de flori macerate7 zile cu 100 g de alcool. La fel de bune sunt compresele cu amestec de 10 g de tinctură de gălbenele şi o ceşcuţă de apă fiartă.

Comprese cu infuzie de coada-şoricelului

Leacurile cu coada-şoricelului au acţiune antiinflamatoare, cicatrizantă şi antimicrobiană. Le poţi folosi pentru calmarea tenului înroşit, tratarea rănilor, arsurilor, eczemelor. Aplică infuzia sub formă de băi sau comprese. Pune 3 linguri de plantă la 500 ml de apă clocotită.

Ulei de muşeţel

Uleiul de muşeţel este antiseptic, indicat în caz de arsuri, răni, ulceraţii şi pentru tenul iritat. Amestecă 1 lingură de flori de muşeţel cu 100 g de alcool. Ţine-le 2-3 ore într-un vas închis, adaugă 100 ml de ulei de floarea-soarelui sau ulei de sunătoare şi încălzeşte. Amestecă până la evaporarea alcoolului. La final, stoarce şi strecoară.

Citeşte şi: 3 sucuri naturale, bune pentru piele

Unguent de nuc

Frunzele de nuc sunt de un real ajutor când suferi din cauza rănilor şi furunculilor. Din ele îţi poţi prepara un unguent. Pune la macerat 7 zile 15 g de frunze şi 100 g de ulei de floarea-soarelui. Apoi, fierbe maceratul şi lasă-l 3 ore. Strecoară, adaugă 15 g de ceară de albine şi fierbe 30 de minute. Amestecă şi lasă la răcit înainte de a-l aplica prima oară.

Ceai de salvie

Din salvie poţi face o infuzie eficientă pentru răni, ulceraţii şi seboree, o boală care se manifestă prin secreţia excensivă a glandelor sebacee. Lasă la infuzat 15 minute o linguriţă de plantă în 100 ml de apă fiartă. Strecoară, lasă puţin la răcorit şi aplică pe zona cu probleme comprese sterile îmbibate în acest ceai.

Comprese cu ceai de talpa-gâştii

O altă plantă din care poţi face o infuzie cu efect cicatrizant şi antiinflamator este talpa-gâştii. Închide rănile superficiale într-un timp mai scurt. Prepară ceaiul din 25 g de plantă şi 200 ml de apă clocotită. Este indicat şi decoctul preparat din 50 g de talpa-gâştii şi un litru de apă.