5 remedii naturale pentru a scăpa de bronşită
Ce este bronşita?
Potrivit specialiştilor, aceasta este o inflamaţie a plămânilor, şi este denumită de necunoscători drept, „răceală la plămâni”. Simptomele principale ale apariţiei bronşitei sunt:
· tusea
· flegma
· oboseala
· febra uşoară
· respiraţia zgomotoasă şi greoaie
· durerea în zona pieptului
Bronşita versus răceala
Pentru că simptomele broşitei sunt asemănătoare cu cele ale astmului, pneumoniei, răcelii, gripei, este indicat să mergi la medic pentru un diagnostic corect şi pentru a primi tratamentul corespunzător.
Există riscul ca boala să se agraveze dacă nu eşti diagnosticat corect . De asemenea, nu trebuie să apelezi la automedicaţie sau la metode naturiste dacă nu ai cerut mai întâi sfatul doctorului.
Există numeroase remedii naturale care te pot ajuta în lupta împotriva bronşitelor, însă ele nu înlocuiesc tratamentul primit de la medicul specialist.
5 remedii naturale
Pe lângă faptul că se recomandă multe lichide pentru hidratarea organismului, iată mai jos care sunt cele mai cunoscute 5 tratamente naturiste pentru vindecarea bronşitei:
1. Usturoiul cu lapte
Usturoiul este renumit datorită rolului său de antibiotic natural. De asemenea, usturoiul are însemnate proprietăţi antivirale, astfel că este de mare ajutor în tratarea bronşitelor, mai ales în cazul celor acute.
Procedează astfel:
- ia 3 căţei de usturoi, curăţă-i de coajă şi toacă-i după plac.
- adaugă conţinutul într-un pahar cu lapte, apoi varsă-l într-un ibric şi fierbe-l. Acest lichid îl bei seara, înainte de somn.
2. Gargară cu apă caldă cu sare
Datorită acestui remediu poţi ameliora simptomele bronşitei, astfel că:
- se va reduce inflamaţia de la nivelul gâtului;
- se va elibera din mucusul care a cauzat iritaţia gâtului.
Procedează astfel: adaugă o linguriţă cu sare într-un pahar cu apă caldă şi amestecă. Fă gargară de câteva ori pe zi, procedând la fel.
Atenţie!
Nu pune mai multă sau mai puţină sare, pentru că va dăuna gâtului!
3. Mierea
Deoarece mierea este cunoscută pentru proprietăţile ei antivirale şi antibacteriene, aceasta poate fi considerată un aliment minune. Mierea ajută în tratarea tusei apărută în cazul bronşitelor. De asemenea, să nu mai vorbim că va întări sistemul imunitar.
Procedează astfel:
- adaugă o linguriţă de miere naturală într-o cană cu ceai;
- pune o linguriţă de miere naturală într-un pahar cu apă caldă cu lămâie. Dacă vei bea acest lichid te va ajuta în ameliorarea congestiei şi a inflamaţiei din gât.
4. Ghimbirul
Este ştiut pentru proprietăţile sale antimflamatorii şi pentru rolul benefic în imunizarea organismului uman. Acesta va elibera iritaţia şi inflamaţia de la nivelul bronhiilor.
Procedează astfel:
Adaugă următoarele ingrediente într-o cană cu apă fierbinte:
- ½ linguriţă de pulbere de ghimbir;
- ½ linguriţă de scorţişoară;
- ½ linguriţă de cuişoare
Amestecă bine. Pentru a obţine un rezultat pozitiv, bea acest tip de amestec mai multe zile la rând. Dacă doreşti, la acest amestec poţi adăuga şi boabe de piper negru.
5. Uleiul de eucalipt
Atunci când vorbim despre bronşite, o metodă foarte bună de a le trata este terapia cu aburi. Uleiul de eucalipt ajută la înmuierea mucusului care obstrucţionează căile respiratorii. De altfel, acesta este cunoscut pentru proprietăţile sale antibacteriene.
Procedează astfel:
- Adaugă câteva picături de ulei de eucalipt într-o oală cu apă fiartă;
- Ia un prosop, acoperă-ţi capul cu el şi stai deasupra vasului. Inhalează vaporii respectivi.
Un alt procedeu care te poate ajuta în tratarea bronşitei este să ungi cu ulei de eucalipt zona pieptului.