3 tratamente naturiste care combat varicele
Extractul de castan sălbatic reduce inflamaţia şi durerea
În compoziţia castanului sălbatic se găseşte un compus cunoscut sub numele de aestin, care blochează eliberarea de enzime ce deteriorează pereţii capilarelor.
Cercetătorii au descoperit că persoanele care au urmat un tratament pe bază de castan sălbatic, au observat îmbunătăţiri semnificative, declarând că inflamaţiile şi durerile s-au redus în mod vizibil.
Persoanele cu tulburări renale, boli hepatice sau ale sângelui, ar trebui să evite administrarea unei extract de castanul salbatic. Castanul sălbatic nu se combină cu aspirină, clopidogrel, ticlopidină, pentoxifilină, warfarină si alte coagulante, cu excepţia situaţiilor supervizate medical.
Extractul din seminţe de struguri consolidează structura ţesutului conjunctiv al vaselor de sânge
Extractul din seminţe de struguri conţine proantocianide oligometrice complexe, antioxidanţi care consolidează structura ţesutului conjunctiv al vaselor de sânge si reduce inflamatia. Studiile efectuate de-a lungul timpului arată că proantocianidele oligometrice complexe pot fi utile în tratarea diverselor probleme care apar la nivelul venelor, precum varice.
Persoanele care suferă de boli autoimune, cum ar fi artrită reumatoidă, scleroză multipla şi boala Crohn nu ar trebui sa foloseasca extract din seminţe de struguri , din cauza efectelor acestora asupra sistemului imunitar.
Ghimpele îmbunătăţeşte circulaţia sanguină
Ghimpele este o plantă care conţine ruscogenis, un element ce ajută la consolidarea colagenul din pereţii vaselor de sânge şi la îmbunătăţirea circulaţiei sanguine.
Efectele secundare ale ghimpelui pot include tulburări digestive, cum ar fi indigestia sau greata. De asemenea, persoanele care suferă de hipertensiune arterială sau hiperplazie benignă de prostată nu ar trebui sa folosească această plantă fara a consulta un medic de specialitate.