Leacul care scade colesterolul şi elimină metalele grele din corp

Chlorella, care se administrează ca supliment alimentar, aduce numeroase beneficii pentru sănătate, cum ar fi îmbunătățirea imunităţii și scăderea nivelului de colesterol.

image

Chlorella are o valoare nutritivă remarcabilă, de aceea, este considerată un superaliment. Conține de trei ori mai multă clorofilă decât spirulina, precum și acizi grași esențiali, acid folic, betacaroten, biotină, calciu, fibre, fier, fosfor, iod, potasiu, toți aminoacizii esențiali, vitaminele A, C, E, K și complexul B. De asemenea, chlorella conține 50% proteine.  

Deoarece această algă are un perete celular dur, organismul uman nu îl poate digera, prin urmare trebuie să fie administrată sub formă de supliment, pudră sau tablete. Înainte să utilizezi suplimente alimentare cu chlorella sau cu orice alt supliment, este recomandat să discuți cu medicul tău. De asemnea, chlorella nu poate fi considerată un tratament pentru boli și afecțiuni.

Aliat al imunităţii

Studiile științifice au arătat că această algă ajută la întărirea sistemului imunitar în mai multe moduri. În primul rând, chlorella crește numărul de celule albe din sânge, care sunt importante în lupta împotriva bolilor și infecțiilor. În al doilea rând, profilul nutrițional al acestei alge (proteinele, vitaminele și mineralele) contribuie la buna funcționare a sistemului imunitar.  Un sistem imunitar slăbit poate duce la creșterea riscului de gripă, răceală, pneumonie, infecții urinare și alte infecții bacteriene și virale.

Ajută la eliminarea metalelor grele precum plumbul

Cu puternic efect detoxifiant, chlorella ajută la eliminarea metalelor grele din organism, nocive pentru sănătate. Studiile științifice realizate pe animale au arătat că această algă slăbește toxicitatea metalelor precum fier, cupr, plumb și cadmiu, cu efecte nocive asupra ficatului, creierului și rinichilor. În plus, s-a demonstrat că ajută la scăderea cantității de alte substanțe chimice dăunătoare care se găsesc uneori în unele alimente. Una dintre acestea este dioxina, un perturbator hormonal.

Reduce colesterolul rău

Un alt beneficiu pentru sănătate al acestui superaliment este că ajută la reglarea nivelului de colesterol din sânge. În cadrul unei cercetări, s-a demonstrat că administrarea a 5-10 g de chlorella pe zi a dus la scăderea nivelului de colesterol LDL (rău) și total din sânge în rândul pacienților diganosticați cu hipertensiune arterială și/sau hipercolesterolemie ușoară. Acest lucru poate fi posibil datorită fibrelor, niacinei, carotenoizilor și antioxidanților din compoziția algei.