VIDEO: Cele mai bune remedii pentru un ten luminos

1 2 jpg jpeg

Cimbrul previne apariţia acneei

Cercetătorii de la Universitatea Leeds Metropolitan din Marea Britanie au descoperit că cimbrul are efecte mult mai bune în tratarea acneei decât produsele pe bază de benzoil peroxid.

În plus, acest remediu nu are efecte adverse asupra pielii. Puterea vindecătoare a cimbrului se datorează compuşilor care destupă porii şi distrug imediat bacteriile ce duc la apariţia acneei.

Cimbrul poate fi folosit astfel: într-un bol se amestecă 4 linguri de apă clocotită şi 2 linguri de cimbru mărunţit. Infuzia se acoperă pentru 15 minute, după care se strecoară. Se pune apoi pe un tifon şi se aplică pe obraz ca o compresă. Cu ceaiul rămas se va şterge tenul, seara.

De asemenea, cimbrul se poate folosi în următoarea combinaţie: ai nevoie de o banană medie pisată, 3 linguri de cimbru proaspăt mărunţit, ¼ ceaşcă cu iaurt şi 2 linguri de miere. Ingredientele se amestecă bine până când se formează o pastă omogenă, după care se aplică pe faţa curată şi se lasă să acţioneze timp de 15 minute.

Trandafirul reduce inflamaţiile şi roşeaţa

Un studiu recent efectuat de cercetătorii japonezi arată că inhalarea mirosului uleiului esenţial de trandafir contribuie la reducerea stresului, factor ce afectează pielea, ducând la apariţia inflamaţiilor şi a rozaceei.

Pentru efecte maxime, toarnă două ceşti de apă fiartă şi filtrată într-un bol, adaugă câteva picături de ulei esenţial de trandafir, după care aşază-te deasupra vasului şi acoperă-ţi capul cu un prosop.

Uleiul de cocos hidratează pielea

Datorită proprietăţilor sale antibacteriene şi calmante, uleiul din nucă de cocos este ideal pentru tenul încărcat. Uleiul poate fi aplicat direct pe tenul curat sau în combinaţie cu alte ingrediente care nu usucă pielea.