Tratamente naturiste pentru stoparea căderii părului

1 2 jpg jpeg

Miere şi suc de ceapă

Poate ţi se pare un remediu cu miros respingător, mai ales că este pentru păr, dar izul va dispărea pe măsură ce părul se va usca. Datorită sulfului din compoziţia ei, un mineral esenţial, ceapa stimulează circulaţia sângelui la nivelul scalpului şi creşterea părului, previne apariţia mătreţii, pentru că are proprietăţi antifungice şi antiseptice. Sulfului i se datorează păstrarea la niveluri normale a colagenului şi a keratinei, necesare sănătăţii părului.

Ştiai că…

…în mod obişnuit pierdem între 50 şi 100 de fire de păr pe zi?

Pentru a pune în aplicare acest tratament ai nevoie de 2 cepe şi 4 linguri de miere. Ceapa o cureţi, o mărunţeşti şi o treci prin blender, apoi o amesteci cu mierea şi le laşi 2 zile, într-un borcan închis. Strecori şi foloseşti sucul obţinut pentru a masa părul, la nivelul scalpului, înainte de spălare. Acoperi părul şi aştepţi 2 ore până la clătire. La sfârşit, speli părul cu săpun moale.

Pont

Repetă tratamentul zilnic sau măcar de 2-3 ori pe săptămână!

Banană, ulei de măsline şi miere, pentru păr mătăsos

O mască săptămânală făcută din ingrediente naturale întăreşte şi revitalizează părul iarna, prevenind uscarea şi asprirea acestuia. Banana, uleiul şi mierea aduc un plus de elemente nutritive şi antioxidanţi care combat efectele radicalilor liber asupra părului. Amestecă o banană cu o lingură de miere şi 2 de ulei de măsline, după aceea întinde pasta obţinută pe toată lungimea părului. Lasă masca să acţioneze o jumătate de oră.

Mască de ou

Proteinele, vitaminele şi mineralele pe care le conţine oul întăresc structura părului şi rădăcinile firelor, ceea ce te ajută să elimini problema căderii excesive a părului. Bate bine un ou şi adaugă un sfert de cană de apă călduţă. Aplică amestecul pe părul umed, ca pe un şampon obişnuit şi masează uşor. Rămâi cu capul acoperit cu un prosop pentru 1-2 ore, apoi spală părul ca de obicei.