Scapă de riduri cu tratamente naturiste
Natura încă din cele mai vechi timpuri ne-a oferit o paletă largă de beneficii, menite să ne menţinem sănătatea, vitalitatea şi frumuseţea.
Astfel că alimente simple precum citricele, mierea sau turmenicul pot fi cei mai buni aliaţi ai tău pentru a lupta împotriva ridurilor fără a apela la intervenţii chirurgicale costisitoare şi poate dureroase.
Turmenicul, un antioxidant important
Condiment folosit în anumite bucătării pentru a da gust bucatelor, cunoscut şi sub denumirea de curcuma, este unul dintre cei mai puternici antioxidanţi pe care natura ni l-a pus la dispoziţie şi care are proprietatea de a ameliora sănătatea ta.
Potrivit site-ului secretele.com, acest condiment are capacitatea de a pătrunde în celulele organismului şi de a oferi o super protecţie împotriva radicalilor liberi.
Acţiunea lui miraculoasă este valabilă inclusiv pentru persoanele care se confruntă cu problemele tenului gras, deoarece acţionează asupra glandelor sebacee, hrăneşte pielea în profunzime şi o menţine tânără.
Masca de turmenic
Această mască este indicat să o aplici pe tenul bine curăţat în prealabil, de două-trei ori pe săptămână. Pentru prepararea ei ai nevoie de: 1 linguriţă de praf de turmenic, 1 linguriţă de iaurt bio, 1 linguriţă de miere de salcâm.
Amestecă îngredientele într-un borcan până obţii o pastă, aplic-o apoi pe faţă şi relaxează-te pret de 30 de minute.
Spală-te cu apă călduţă şi nu nu te şterge cu prosopul pe faţă, lasă pielea să se usuce singură.
Pentru efecte şi mai profunde poţi să introduci turmenicul şi în alimentaţia ta, în shake-uri, smoothie-uri, salate sau diverse bucate preferate.
Măştile pe care le prepari acasă este important să foloseşti produse cât mai bio.
Află cât de benefică este combinaţia de turmenic şi ghimbir pentru sănătatea ta AICI
Uleiuri şi esenţe care te scapă de riduri
Un alt remediu naturist pe care îl poţi prepara la tine acasă este compus din o lingură de flori de gălbenele uscate, 150 ml de apă, 20 g de ceară de albine, 100 ml de ulei de măsline, o lingură de ulei de germeni de grău, o linguriţă de ulei de limba mielului, 2 capsile de vitamina E şi 10 picături de ulei esenţial de tămâie.
Alege să achiziţionezi aceaste produse de la un plafar, uleiul de limba mielului trebuie să îl prepari acasă. pentru acesta ai nevoie să umpli un borcan de 500 ml cu flori de limba mielului pste care să adaugi ulei de măsline până acoperi florile şi să laşi la macerat 10 zile. Apoi îl strecori şi îl depozitezi într-o sticlă sterilă.
Prepararea decoctului
Pune florile de gălbene la fiert 5 minute apoi lasă-le la infuzat alte 5 minute, după care strecoară-l. Topeşte ceara de albine la baine marine şi adaugă apoi uleiul de măsline. După ce s-a amestecat ia preparatul de pe foc şi adaugă glicerina şi 2 linguri de macerat de gălbenele. Amestecă bine cu mixerul şi adaugă treptat uleiul de limba mielului, uleiul de germeni de grâu şi capsulele de vitamina E. Decoctul obţinut îl depozitezi într-o sticlă sterilă, îl laşi fără capac până se răceşte şi apoi îl poţi conserva până al două luni.
Ideal ar fi ca dimineaţa şi seara să îţi aplici acest decoct pe tenul curăţat şi să îl laşi să acţioneze 25-30 minute. Dacă dimineaţa nu stai prea bine cu timpul atunci nu uita să te bucuri seara de beneficiile sale minunate.