Remedii naturiste pentru celulită şi vergeturi

1 2 jpg jpeg

Remedii naturiste pentru celulită şi vergeturi: cremă cu tinctură de propolis

Obţii efecte foarte bune în cazul celulitei dacă foloseşti o cremă de gălbenele în care ai adăugat tinctură de propolis. Aceasta se foloseşte seara, după duş şi se masează zonele afectate prin mişcări ferme, dar nu dure, deoarece rişti să obţii exact contrariul.

Dacă te hotărăşti să foloseşti tinctura de propolis, asigură-te mai întâi că nu eşti alergică la aceasta. Pentru a verifica, aplică substanţa pe o porţiune mică de piele şi aşteaptă să vezi dacă se înroşeşte sau se umflă.

Remedii naturiste pentru celulită şi vergeturi: masajul activează circulaţia

Aspectul neplăcut de „coajă de portocală” poate fi îndepărtat cu ajutorul masajului anticelulitic. Acest tip de masaj se efectuează în zonele afectate (fese, şolduri, abdomen), cu ajutorul unor creme, geluri şi uleiuri speciale, obţinându-se îmbunătăţirea aspectului pielii, în urma intensificării circulaţiei sanguine.

Produsele cosmetice anticelulitice amplifică arderea grăsimilor depozitate în ţesutul conjunctiv şi favorizează refacerea fibrelor de colagen distruse de mărirea în volum a celulelor adipoase.

Remedii naturiste pentru celulită şi vergeturi: împachetări cu zaţ de cafea

De ajutor în cazul celulitei sunt şi tratamente blânde de împachetări cu argilă, zaţ de cafea ori ceai verde. Există numeroase formule eficiente, sub formă de creme şi uleiuri anticelulitice, care redau elasticitatea pielii şi îmbunătăţesc aspectul fizic. Regimul alimentar echilibrat ajută mult în acest caz, favorizând proprietăţile anticelulitice ale cremelor.

Remedii naturiste pentru celulită şi vergeturi: creme făcute în casă

Dacă eşti adepta produselor naturale, îţi dăm reţetele câtorva creme pe care le poţi prepara acasă. În fiecare dimineaţă şi seară aplică un strat generos de cremă şi masează-te uşor. E bine să-ţi faci un ritual din acest masaj. Vei vedea, că după ce vei naşte, nu vei avea vergeturi nici pe burtică, nici pe coapse.

1. Cremă cu ulei de măsline

Amesteci 6 linguri de ulei de măsline, 6 linguri de gel de aloe vera, 4 fiole cu vitamina A, 4 fiole cu vitamina E, câteva picături de tinctură de propolis şi o jumătate de linguriţă de cremă de gălbenele. Pui crema obţinută într-o cutie şi o ţii într-un loc răcoros.

2. Cremă cu aloe vera

Într-un bol pui 50 ml ulei de măsline, 30 ml gel de aloe vera, 4 capsule vitamina E şi 2 capsule vitamina A, le amesteci şi le pui într-o veche cutie de cremă. O aplici pe piele după duş, ca să fie mai uşor absorbită de piele.

Remedii naturiste pentru celulită şi vergeturi: uleiurile cu glicerină reduc semnele

Atât la femei, cât şi la bărbaţi, schimbarea în greutate poate duce la apariţia vergeturilor. Dietele drastice de slăbire sau creşterea bruscă în greutate pot avea drept urmări inesteticele vergeturi. Cel mai mare „duşman“ al pielii este perioada de sarcină, când se măreşte volumul, ceea ce duce la suprasolicitarea pielii, în special din zona abdomenului.

Vergeturile apar în ultimul trimestru de sarcină, dar sunt mai vizibile după naştere, când pielea îşi revine la normal. Aplică la fiecare spălare creme cu extracte de placentă vegetală şi siliciu sau abrazive, pentru a îndepărta celulele moarte.

După exfoliere, fă masaje în locurile afectate cu loţiuni pe bază de vitamina A acidă şi uleiuri care conţin vaselină sau glicerină. Ajută mult la diminuarea semnelor date de vergeturi.

Remedii naturiste pentru celulită şi vergeturi: tratament cu avocado

Ai nevoie de: un fruct de avocado, 2 linguri ulei de măsline extra virgin, sucul de la o jumătate de lămâie, 2 capsule de vitamina E, 10 picături de vitamina A uleioasă, tinctură de rostopască şi de gălbenele.

Pasează fructul de avocado până când devine ca o pastă şi adaugă restul ingredientelor. Din tincturi vei pune câteva picături, în funcţie de doza prescrisă în prospect, dependentă de modul de fabricare. Aplică crema obţinută pe vergeturi, în fiecare seară şi las-o să acţioneze timp de 30 de minute.

Remedii naturiste pentru celulită şi vergeturi: comprese cu frunze de iederă

Aplică pe zonele cu vergeturi comprese călduţe cu decoct mixt din frunze de iederă. Obţine decoctul mixt astfel: pune 200 g frunze uscate de iederă în 250 ml de apă şi lasă la macerat 2-3 ore, după care strecoară-l.

Planta rămasă se fierbe timp de o oră într-un litru de apă, apoi se filtrează. În final se amestecă decoctul cu maceratul (ambele lichide, planta rămasă se aruncă) şi se păstrează în frigider. Tratamentul se aplică cel puţin o lună.

Remedii naturiste pentru celulită şi vergeturi: soluţie cu ulei de măsline

Amestecă 6 linguri de ulei de măsline cu 6 linguri de gel de aloe vera, 4 fiole cu vitamina A, 4 fiole cu vitamina E şi 4 fiole cu elastină. Apaugă câteva picături de tinctură de propolis şi o jumătate de linguriţă de cremă de gălbenele. Soluţia obţinută trebuie aplicată zilnic, printr-un masaj de minim 5 minute, pe zonele afectate de vergeturi.