Cum să te faci frumoasă cu produse din cămară
Exfoliant din mălai
Pentru un ten fin poţi să apelezi la un exfoliant obţinut din mălai, în casă. Într-un bol, amestecă două linguri de mălai cu puţină apă. Aplici pe faţă şi masezi uşor, după care te clăteşti cu apă călduţă.
Îţi va curăţa porii şi va îndepărta celulele moarte. Pielea ta va rămâne fină, ca de bebeluş. Dacă ai tenul gras, fă tratamentul de două ori pe săptămână, iar dacă ai tenul mixt sau normal, gomajul este suficient o singură dată, săptămânal. Poţi folosi acest exfoliant şi pentru zona decolteului.
Cremă pentru călcâie din gălbenele
Dacă ai călcâie crăpate şi uscate, apelează la un alt truc al bunicii, şi anume crema de gălbenele. Ai nevoie de doi pumni de flori de gălbenele şi de 100 g de untură sau de unt clarificat.
Pui untura la topit, pe baie de aburi, după care adaugi şi florile de gălbenele şi mai laşi câteva minute. Iei de pe foc şi laşi la macerat, până a doua zi, când reîncălzeşti şi treci compoziţia printr-un tifon. La sfârşit, pui crema într-un recipient din plastic. O aplici până când călcâiele tale vor deveni moi şi catifelate.
Cartofii, contra cearcănelor
Cearcănele sunt una dintre problemele frecvente cu care se confruntă o femeie. Le poţi dimina cu ajutorul cartofului, un leac din cufărul bunicii.
Tai una-două felii de cartof crud, pe care le pui direct pe pleoapa şi pe cearcăne, cel puţin 10 minute. Eficiente contra cearcănelor sunt şi feliile de castraveţi, pe care trebuie să le aplici direct pe acestea.
Oţetul din mere, pentru strălucirea părului
Dacă ai părul gras, lipsit de strălucire, apelează la oţetul din mere. După ce te-ai spălat pe cap, pui într-un lighean cu apă călduţă cinci-şase linguri cu oţet din mere, apoi îţi clăteşti bine părul.
Nu îţi face griji în privinţa mirosului, căci acesta dispare, fără să fie nevoie să te mai clăteşti din nou, doar cu apă curată. Acesta va căpăta strălucire, nu se va mai îngrăşa uşor şi te fereşte şi de apariţia mătreţii.
Gălbenuş, contra căderii părului
Dacă îţi cade părul, amestecă într-un bol un gălbenuş şi două linguri de miere. Masează scalpul şi lasă să acţioneze o jumătate de oră, după care te speli pe cap. Remediul se foloseşte de două ori pe săptămână.