Cele mai bune creme contra celulitei

1 2 jpg jpeg

Celulita este un proces de acumulare a ţesutului adipos subcutanat, în special în zone precum coapsele, şoldurile sau fesele. Femeile sunt mai predispuse de a dezvolta celulită, cauzele fiind multiple: circulaţia sangvină deficitară, stagnarea toxinelor în ţesuturile adipoase, dezechilibrele hormonale, reteţia de apă, obezitatea, sedentarismul şi alimentaţia nesănătoasă.

Ce produse e bine să alegi

Odată instalată, celulita devine destul de greu de îndepărtat. Alături de o dietă săracă în grăsimi şi carbohidraţi şi exerciţii de tonifiere, există şi diferite creme şi loţiuni care îţi vin in ajutor. Cele mai bune sunt cele care conţin următoarele ingredente:

Retinol

Derivat al vitaminei A, retinolul este nutriment esenţial pentru menţinerea sănătăţii pielii. Acesta exfoliază, îndepărtând celulele moarte de la suprafaţa pielii, stimulează producţia de colagen şi procesul regenerării celulare. Cele mai bune rezultate sunt date de cremele ce au în compoziţie o combinaţie de retinol, vitamina C şi E, considerate vitaminele frumuseţii, care îmbunătăţesc elasticitatea zonelor afectate de celulită.

Cafeina

Prin efectul său de stimulare circulatorie, cafeina ajută la eliminarea apei în exces din ţesuturi şi a grăsimilor, acţionând ca un energizant. Este o substanţă des întâlnită în produsele anticelulitice, datorită proprietăţii de a penetra uşor suprafaţa pielii. Totodată, activează microcirculaţia sângelui, stimulând degradarea grăsimilor. Este eficientă în combinaţie cu ingrediente precum ardeiul iute, alge marine, piper negru sau ulei de măsline.

Aminofilina

Stimulează arderea celulelor adipoase, ameliorând aspectul de coajă de portocală. Este o soluţie temporară, însă extrem de eficientă. Cremele anticelulitice trebuie să aibă o concentraţie de cel puţin 2% aminofilină, pentru rezultate optime. Acest compus deshidratează zonele cu grăsime şi le micşorează, ajutând pielea să îşi recapete elasticitatea.

Mizează şi pe ingrediente active precum extractele de ceai verde, viţă de vie sau extractele din plante cu efect cicatrizant, precum gălbenelele şi aloe vera, care reduc inflamaţiile, ameliorând celulita. Pentru femeile de peste 40 de ani sunt recomandate şi produsele pe bază de polifenoli, care stimulează regenerarea celulară.

Cum se aplică

Crema anticelulitică se masează cu mişcări circulare, de jos în sus, pentru o eficienţă maximă. Se foloseşte dimineaţa, după duş, masând pielea cu fermitate, şi seara, în funcţie de ingrediente şi de specificaţiile fiecăreia. Produsele ce conţin retinol nu trebuie însă folosite atunci când pielea urmează să fie expusă la soare, putând provoca iritaţii. Se utilizează zilnic, pe o perioadă de cel puţin 8 săptămâni, pentru rezultate vizibile. Se recomandă să fie însă combinate cu un regim de viaţă sănătos şi exerciţii fizice, de tonifiere.

3 remedii anticelulitice naturale

Există câteva remedii anticelulită eficiente care pot fi pregătite cu ingrediente naturale, la îndemână.

1. Scrub cu cafea

Poate cel mai popular tratament împotriva aspectului inestetic de coajă de portocală este scrub-ul cu zaţ de cafea. Acesta conţine antioxidanţi care îmbunătăţesc circulaţia sangvină şi contribuie la eliminarea celulitei. Se masează pur şi simplu zonele afectate, timp de 4-5 minute, cu mişcări circulare. Pentru un maxim de eficienţă, se acoperă cu folie alimentară şi se lasă să acţioneze cel puţin 30 de minute. Se clăteşte cu apă călduţă. Procedeul poate fi repetat zilnic.

2. Scrub cu miere şi sare de mare

Se amestecă zeama de la jumătate de lămâie cu 5 linguriţe de miere şi cu 2 linguriţe de sare de mare. Se aplică amestecul pe piele, se acoperă cu un prosop curat şi se lasă să acţioneze 15 minute. Se clăteşte cu apă călduţă. Acest procedeu îmbunătăţeşte circulaţia sângelui şi lasă pielea mai fermă.

3. Remediu cu ulei de măsline şi ulei de migdale

Uleiurile esenţiale sunt recunoscute pentru proprietăţile lor în ameliorarea celulitei. Se amestecă o cantitate egală de ulei de măsline cu ulei de migdale şi se masează pe piele, 5 minute. Se lasă să acţioneze cel puţin 20 de minute, apoi se clăteşte cu apă călduţă.