Ceara de albine face minuni pentru piele

1 2 jpg jpeg

De-a lungul vremii, ceara de albine a avut numeroase întrebuinţări. Folosită de peste 2000 de ani pentru a trata problemele pielii, aceasta a fost utilizată şi pentru fabricarea lumânărilor. Acestea nu emană fum toxic atunci când ard şi ajută la anihilarea poluanţilor în aer.

Spre deosebire de multe creme hidratante şi loţiuni de piele, care conţin substanţe chimice periculoase pentru organism, ceara de albine conţine vitamina A şi oferă hidratare pe termen lung.

Oferă catifelare mâinilor

Ceara de albine face minuni pentru mâinile uscate, aspre şi roşiatice. Datorită conţinutului bogat în vitamina A, aceasta hidratează eficient şi protejează pielea. Într-un vas cu fund dublu, încălzeşte 10g de ceară de albine şi 15 g de unt de shea.

De îndată ce amestecul s-a topit, ia vasul de pe foc şi lasă-l să se răcească. Pune compoziţia într-un bol şi adaugă 5 g de glicerină, 5 picături de ulei de lavandă şi 5 picături de ulei de lemn de santal. Amestecă ingredientele şi aplică soluţia pe mâini.

Mai poţi citi:

- Veninul de albine întinereşte pielea

- Leacuri din miere de albine

- Artrita, vindecată cu venin de albine

Grăbeşte vindecarea rănilor

Poţi folosi cu încredere ceara de albine dacă ai cicatrice. Aceasta are proprietăţi antiinflamatoare, calmând rănile. Deoarece este bogată în vitamina A, hrăneşte pielea şi accelerează vindecarea rănilor. Topeşte ceară de albine pe baie de aburi şi adaugă 10 ml de ulei de migdale dulci. Strecoară lichidul şi toarnă-l în recipiente mici. Masează cicatricele cu acest amestec, până observi o îmbunătăţire.

Uită de pielea uscată

Ceara de albine formează o peliculă fină, protectoare, la suprafaţa pielii. De aceea, este bine s-o foloseşti atunci când este vremea rece sau când mâinile sunt „agresate“ de chimicale. Amestecă într-un bol o linguriţă de ceară de albine albă şi 2 linguri de lanolină.

Adaugă 3 linguri de ulei de măsline, 1 lingură de gel de aloe vera şi 2 linguri de apă de trandafiri. Încălzeşte amestecul pe baie de aburi şi ia-l de pe foc imediat cum ceara s-a topit. Pune lichidul într-un vas şi, când ajunge la temperatura camerei, întinde-l pe piele.

Pentru buze frumoase tot anul

Printre secretele de frumuseţe naturale pe care le oferă stupul se numără balsamul de buze. Foarte hidratant, acesta tratează buzele crăpate din timpul iernii. În anotimpul călduros, datorită peliculei fine care se formează la nivelul pielii, oferă protecţie împotriva vântului şi a soarelui.

Topeşte ceară de albine pe baie de aburi şi adaugă 10 de picături de ulei de migdale dulci. Strecoară preparatul, până obţii un lichid curat şi toarnă-l în recipiente mici. Aplică soluţia pe buze, ori de câte ori este necesar.

Tratează eczemele

Eczema este o boală inflamatoare a pielii, care afectează 2-6% din populaţie şi care se manifestă prin roşeaţă şi mâncărime. Ceara de albine este recomandată persoanelor cu această afecţiune, fiind cunoscută pentru prospeţimea pe care o lasă pielii.

Amestecă într-un vas 7 g de ceară de albine, 17 g de migdale dulci şi 26 de picături de ulei de trandafir. Pune vasul pe o baie de aburi şi îndepărtează-l de îndată ce ceara s-a topit. Strecoară compoziţia şi pune-o într-un bol.

Aplică amestecul pe zonele afectate. Verifică produsul de fiecare dată înainte să-l utilizezi. Dacă este rânced nu îl mai folosi.

Reduce vergeturile

Te poţi alege cu vergeturi, după ce naşti sau după ce ai luat în greutate sau ai slăbit brusc. Dacă vrei să scapi de acestea, amestecă într-un bol 8 linguriţe de ceară de albine, cu 4 linguriţe de ulei de germeni de grâu şi 20 g de unt de cacao.

Dizolvă pe baie de aburi ingredientele. După ce s-au topit, amestecă bine cu o lingură de lemn, dă deoparte şi adaugă o linguriţă de extract de vanilie. După ce compoziţia s-a răcit, pune-o într-un borcan de sticlă. Aplică zilnic pe zonele cu probleme.

Ştiai că... ... egiptenii antici foloseau ceara de albine pentru a face vopsea pentru artiştii lor? ... atunci când e încălzită la peste 85 de grade Celsius, ceara de albine îşi schimbă culoarea? ... ceara de albine se foloseşte şi pentru fabricarea unor alimente, cum sunt bomboanele şi jeleurile?