Cartoful îţi menţine mâinile catifelate

1 2 jpg jpeg

Tuberculii de cartof sunt bogaţi atât în amidon, cât şi în vitaminele B1, B2, B6, C şi minerale (potasiu, fier, fosfor, calciu) prezente în cantităţi importante.

În cosmetica tradiţională, cartoful (Solanum tuberosum) era întrebuinţat ca unguent universal pentru remedierea problemelor pielii.

Mai exact, tuberculii de cartof erau folosiţi pentru atenuarea crăpăturilor mâinilor. În acest sens se folosea un amestec dintr-un cartof tăiat mărunt, miere şi sos de mere.

În timp, fermierii din zona de nord a Austriei au perfecţionat o reţetă tradiţională de îngrijire a mâinilor - un balsam pe bază de suc proaspăt de cartof, gălbenele, muşeţel, ulei de jojoba, unt de shea şi glicerină vegetală. Întrucât aceste ingrediente sunt uşor de găsit în comerţ, îţi poţi prepara rapid propria cremă de mâini.

Ţine cont şi de…

…faptul că ori de câte ori faci curăţenie prin casă sau te ocupi de grădinărit este indicat să porţi mănuşi de cauciuc pentru a-ţi proteja mâinile de substanţele chimice. Dacă mâinile sunt expuse la prea multă apă, săpun, detergenţi, murdărie sau produse chimice, pielea de pe mâini poate deveni ridată şi dură.

De asemenea, trebuie să îţi hidratezi mâinile cel puţin de patru ori într-o zi, mai ales după spălarea lor. Chiar dacă nu ai timp să îţi faci un obicei, hidratează-ţi mâinile înainte de a merge la culcare. Acest lucru este la fel de important ca spălatul pe dinţi în fiecare seară.