Cura de detoxifiere cu ulei de măsline şi lămâie

1 2 jpg jpeg

Amintit adesea în Biblie, uleiul de măsline este cea mai veche grăsime vegetală descoperită de oameni. În vremuri de demult, egiptenii le dădeau grecilor grâne pentru a primi în schimb ulei de măsline. Lichidul galben-verzui era considerat cea mai valoroasă marfă de negoţ. Nu doar în alimentaţie se regăsea adesea uleiul de măsline.

Tratamentul multor afecţiuni, dar şi reţetele cosmetice conţineau acest ulei preţios, care deţine proprietăţi fortifiante şi revigorante. Motive suficiente ca acest remediu să fie considerat „aur lichid“. De aseemenea, lămâia s-a dovedit a fi un remediu natural eficient pentru diverse probleme de sănătate.

Bogată în vitamina C, calciu, fier, proteine, sodiu, carbohidraţi şi zaharuri, zeama de lămâie este eficientă în tratatea mai multor afecţiuni uşoare, precum asurile, constipaţia sau durerile în gât.

Cura de detoxifiere cu ulei de măsline şi lămâie: cum se prepară remediul

Una dintre cele mai eficiente metode de a curăţa ficatul şi de a preveni apariţia bolilor hepatice este să apelezi la cura cu ulei de măsline şi lămâie. Combinaţia dintre cele două este recunoscută pentru puternicul efect de detoxifiere. Indicat este să se consume în fiecare dimineaţă, pe stomacul gol, următorul amestec:

- 1 lingură de ulei de măsline;

- 1 pahar cu apă călduţă;

- 1 linguriţă de miere (doar dacă nu suporţi gustul celorlalte ingrediente);

- 1 lingură de suc de lămâie (proaspăt stors).

Amestecă bine ingredientele şi consumă rapid remediul. Specialiştii recomandă ca amestecul să fie băut zilnic, pe o perioadă de o lună, apoi să se consume micul dejun.

Bine este ca pe perioada curei să se evite pe cât posibil excesele alimentare, dar şi alimentele de tip fast-food, cele de patiserie, dar şi dulciurile, băuturile carbogazoase, alcoolul şi fumatul.

Care sunt efectele curei cu ulei de măsline şi lămâie

Pe lângă efectele de detoxifiere la nivelul ficatului, cura mai are şi alte virtuţi terapeutice. Printre acestea se numără curăţirea pielii (prevenirea ridurilor, a petele pe ten, dispariţia cearcănelor), dar şi tratarea constipaţiei şi altor neplăceri digestive.

De asemenea, persoanele care urmează cura de detoxifiere cu ulei de măsline şi lămâie mai pot observa creşterea nivelului de energie şi reglarea tranzitului intestinal.

INFO: Indicat este ca pe perioada curei să se includă în dietă următoarele alimente: grepfrutul, merele, broccoli, usturoiul, iaurtul, spanacul, rucola, salata verde, fulgii de ovăz şi turmericul