Cele mai bune plante pentru îmbunătățirea memoriei și a capacității de concentrare

image

Indiferent de vârstă, plantele precum Ginkgo Biloba sunt benefice pentru îmbunătățirea capacității de concentrare și a memoriei

Clipă de clipă, zi sau noapte, creierul nostru îndeplinește o varietate impresionantă de sarcini și este, în sensul propriu, centrul de control al organismului. Gustul, auzul și văzul, vorbirea, emoțiile, memoria și personalitatea noastră – totul are legătură cu buna funcționare a creierului. Iar dacă în ce privește corpul, știm sigur că alimentația diversificată și sportul îi fac bine, cum putem să ne menținem creierul alert și în cea mai bună formă odată cu trecerea anilor sau în momentele de stres intens, care îl afectează atât de mult? Din fericire, natura ne vine în ajutor. Există unele plante care sunt adjuvante excelente, susținând capacitatea de concentrare și performanțele memoriei, mai ales dacă sunt administrate sub formă de suplimente alimentare concentrate. Spre exemplu, extractul standardizat din ginkgo biloba este unul dintre cele mai populare remedii pentru îmbunătățirea funcțiilor creierului. Să descoperim 3 dintre „aliații” memoriei și concentrării, oferiți cu generozitate de natură!

Ginkgo biloba

image

Nutrienții extrași din frunzele de Ginkgo Biloba sunt recunoscuți pentru efectele lor benefice asupra memoriei

„Arborele pagodelor”, cum a fost supranumit Ginkgo biloba, este una dintre cele mai vechi specii de copac, originar din China, dar cultivat azi în întreaga lume pentru proprietățile sale medicinale. Frunzele acestui arbore conțin substanțe active (flavonoide și terpenoide) care au efecte antioxidante și antiinflamatorii. Suplimentele cu Ginkgo biloba susțin fluxul normal de sânge și oxigen către creier și din acest motiv sunt considerate un excelent adjuvant în creșterea puterii de concentrare și a capacității de memorare. Contribuie la susținerea funcțiilor psihice la persoanele de vârsta a treia și este adesea utilizat în cazul oboselii psihice, stresului, amețelilor, depresiei și anxietății. Ca să te bucuri de proprietățile deosebite ale acestei plante, alege suplimente cu conținut de extract pur de Ginkgo biloba de cea mai bună calitate, concentrat în doze optime și dublu standardizat în principii active.

Turmericul

Utilizat de secole în medicina ayurvedică pentru proprietățile sale terapeutice, turmericul, o plantă originară din India, este bogat în curcumin, substanță activă cu puternice efecte antiinflamatorii și antioxidante. Folosit tradițional pentru reducerea durerii și a disconfortului de la nivelul articulațiilor, turmericul este considerat astăzi o plantă extrem de valoroasă și pentru sănătatea creierului. Studii realizate sub patronajul Academiei Indiene de Neurologie arată că turmericul, condimentul din familia ghimbirului, atât de popular în Orientul Mijlociu, susține capacitatea de concentrare și memorare, ajută în managementul stresului și poate ameliora simptomele depresiei.

Ginsengul

În medicina tradițională chineză și în cea coreeană, ginsengul este extrem de apreciat pentru proprietățile sale adaptogene, adică ajută organismul să se adapteze la stres și îmbunătățește funcția imunitară. Cercetările în domeniu arată că ginsengul conține compuși activi care pot îmbunătăți fluxul sangvin către creier și astfel cresc nivelul neurotransmițătorilor implicați în funcțiile cognitive, cum ar fi atenția și memoria. Planta originară din Asia este adesea folosită sub formă de supliment alimentar pentru îmbunătățirea memoriei și a capacității de concentrare. În plus, este considerat un adjuvant tradițional în caz de stres și oboseală mentală, epuizare și convalescență.  

Sursă foto: shutterstock.com