Ce nu ştiai că poţi face cu cojile de banană

1 banana jpg jpeg

Miezul de banană este bogat în vitamine şi minerale, printre care potasiu, un nutriment care ajută la refacerea musculară după efort fizic solicitant. Fructul este o adevărată comoară pentru sănătate, dar nici coaja de banană nu trebuie aruncată la gunoi. Iată cum o poţi utiliza în gospodărie!

Dau luciu pielii şi albesc dinţii  

Te grăbeşti şi nu ştii unde ai pus crema de pantofi? Dacă ai la-ndemână o coajă de banană, eşti ca şi salvat. Lustruieşte cu ea pantofii şi apoi şterge încălţămintea cu o cârpă moale. Efectul este spectaculos. O altă utilizare inedită a acestor coji este legată de albirea dentară. După periajul obişnuit, freacă dinţii cu această coajă şi, în timp, vei avea dinţi mai albi, în mod natural, fără reacţii adverse, ca slăbirea smalţului dentar.   

Curăţă bijuterile din argint  

Pasează interiorul unei coji de banană, adaugă puţină apă şi apoi freacă obiectele din argint cu această compoziţie. Clăteşte la final cu multă apă şi repetă procedura, dacă este nevoie.  

Calmează înţepăturile de insecte  

Dacă masezi cu coajă de banană locul cu probleme, vei simţi rapid o scădere considerabilă a durerilor şi mâncărimilor provocate de înţepăturile sau muşcăturile de insecte. 

Îngrăşământ pentru grădină  

Cojile de banane conţin potasiu şi fosfor, care ajută la dezvoltarea sănătoasă şi la creşterea rădăcinei. Altfel spus, cojile de banană sunt foarte bune ca îngrăşământ pentru plante. După ce le usuci şi le macini, adaugă-le în grădină sau în ghivece. Poţi folosi cojile şi pentru a şterge de praf plantele; acestea vor căpăta strălucirea caracteristică. Mai mult, cu ele poţi alunga dăunătorii, în special puricii de plante, care nu se simt atraşi de mirosul acestor coji.