Beneficiile ceaiului de mesteacăn
Pentru a face un ceai de mesteacan, utilizati aproximativ 5 frunze pentru fiecare cana de apa. Se toarna apa fiarta peste frunze si se lasa la infuzie timp de cel putin 10 minute. Beti 3 cani pentru infectii urinare, artrita, guta sau retentie de lichide. Vedeti mai jos la ce mai ajuta ceaiul de mesteascan.
Ceaiul de mesteacăn combate infecţia cu stafilococ auriu
„Un remediu naturist care distruge stafilococul auriu este ceaiul de mesteacăn amestecat cu saramură. În infuzia preparată dintr-o linguriţă de frunze uscate de plantă şi dintr-o cană cu apă fierbinte se adaugă puţină saramură (obţinută dintr-o linguriţă de sare şi din două linguri cu apă).
Cu această soluţie se fac inhalaţii nazale, iar după cinci zile, în compoziţie se mai toarnă o linguriţă cu suc de lămâie. Tratamentul extern, spune fitoterapeutul Eugen Giurgiu, trebuie urmat în paralel cu unul intern pe o perioadă mare de timp.
Ceaiul de mesteacăn bun pentru digestie
Beti cateva cesti de ceai facut din frunzele si scoarta mesteacanului pentru a ajuta la stimularea sistemului digestiv si imbunatatirea digestiei. Datorita naturii sale antiinflamatorii, este foarte eficient in ameliorarea tulburarilor digestive. Ceaiul poate fi utilizat pentru ameliorarea afectiunilor digestive cum ar fi crampe, dureri abdominale, balonare si diaree. Frunzele au proprietati usor laxative, ceea ce inseamna ca ele pot fi consumate pentru ameliorarea constipatiei. A fost folosit de-a lungul secolelor ca un tonic digestiv. Expertii recomanda adesea sa inmuiati frunzele de messteacan in otet de cidru de mere timp de cateva saptamani. Acest proces ar putea ajuta la eliberarea micronutrientilor si mineralelor, ceea ce inseamna ca veti obtine mai multa valoare medicamentoasa din frunze si, de asemenea, o mare parte din valoarea otetului.
Ceaiul de mesteacăn bun pentru piele si par
Frunzele de mesteacan si coaja copaciului au proprietati astrigente, facandu-le un tratament eficient pentru diferite conditii de piele, printre care eczema si dermatita. Pentru a va trata pielea cu frunze de mesteacan trebuie sa inmuiati frunzele de mesteacan intr-o cana de apa calduta timp de cel putin cateva ore. Utilizati apa pentru a va spala pielea, acordand o atentie speciala zonelor afectate. Aceasta apa mai este benefica si pentru prevenirea matretii si intarirea radacinilor parului. Frunzele de mesteacan pot fi adaugate la o compresa pentru a trata pielea iritata sau pentru a ameliora durerea articulara.
Ceaiul de mesteacăn bun pentru insomnie
Ca multe ceaiuri din plante medicinale, si cel de mesteacan poate contribui la promovarea unei nopti bune. Efectele sale va poate ajuta sa depasiti problemele de somn.
Ceaiul de mesteacăn bun pentru detoxifiere
Pe langa imbunatatirea sanatatii renale, abilitatile de detoxifere pot ajuta la curatarea sangelui. Ceaiul de mesteacan poate ajuta la eliminarea toxinelor si a impuritatilor din sange.