Când e nevoie de antibiotice în sinuzită?
Sinuzita se manifestă prin dureri faciale şi de cap cauzate de inflamarea mucoasei care căptuşeşte sinusurile, cavităţi anexate canalelor nazale. La aceste semne se adaugă scurgerile nazale (apoase la început, apoi mai închise la culoare), febra, ameţelile. Dacă nu reuşeşti să scapi de aceste neplăceri cu ajutorul remediilor naturiste, nici după o săptămână, consultă un medic orelist.
Evită să te tratezi singur!
Tratamentul diferă de la o persoană la alta, în funcţie de evoluţia bolii, prin urmare nu încerca ceva ce a funcţionat în trecut la aceleaşi simptome sau o schemă salvatoare în cazul unui prieten. E posibil să ţi se recomande mai întâi pulverizări locale cu medicamente vasoconstrictoare, inhalaţii calde şi mentolate, analgezice.
Spray-urile nazale şi picăturile reduc inflamaţia şi desfundă nasul, dar nu trebuie luate mai multe zile decât ţi s-a spus de către medic, pentru că pot deshidrata mucoasa nazală sau dau dependenţă.
Dacă nici după acest tratament durerile nu cedează, nasul este înfundat de mai bine de 3 săptămâni, ai secreţii purulente şi starea de letargie persistă, este posibil să fie prezentă o infecţie bacteriană, situaţie în care medicul orelist îţi va indica antibiotice. În cazurile foarte grave, este nevoie de spitalizare pentru administrarea de antibiotic injectabil.
Ideal ar fi să faci o analiză bacteriologică, numită antibiogramă, înainte de a primi antibioticul. În acest mod, medicul află ce tip de tratament este eficient în cazul tău, altfel bacteria care a cauzat boala este posibil să nu fie distrusă.
Atenţie!
Urmează tratamentul cu antibiotic pe întreaga durată indicată, exact aşa cum ţi-a fost prescris, în caz contrar, după o vreme este posibil ca afecţiunea să revină.
Intervenţia chirurgicală, soluţia în sinuzita cronică
Când niciun tratament nu mai dă rezultate, iar sinuzita s-a complicat, cronicizându-se, operaţia pentru drenarea sinusurilor rămâne ultima posibilitate de vindecare. Prin această metodă, se elimină polipi nazali sau o parte din osul care obturează sinusurile inflamate. Este posibil ca o lună după intervenţie să persiste încă senzaţia de nas înfundat.