Opţiuni naturale de tratament pentru boala de reflux

1 2 jpg jpeg

Tinctura de salcâm

Florile de salcâm au proprietăţi antispastice, ceea ce le face să fie un ajutor de nădejde în cazul refluxului gastroesofagian. Un remediu uşor de administrat, cu efecte rapide, este tinctura de salcâm. Diluezi 20 de picături în jumătate de pahar cu apă.

Se ia imediat după masă, acţionând ca un pansament gastric. Astfel, împiedică formarea de acid gastric în exces în stomac, care apoi ar fi ajuns în esofag, provocând arsuri în capul pieptului.

Lemnul-dulce are efect alcalinizant

Aciditatea gastrică, principala cauză a bolii de reflux, poate fi redusă cu ajutorul lemnului-dulce. Rădăcina acestei plante are efect calmant, antispasmodic şi antiinflamator.

Se foloseşte sub formă de infuzie, pe care o obţii din 2 linguriţe de rădăcină mărunţită, la 250 de ml de apă fierbinte. Se beau 2 căni, pe zi cu jumătate de oră înainte de masă. Este recomandată o cură de 2 luni, de 3 ori pe an.

Florile de gălbenele, pansament gastric

Persoanele care se confruntă cu boala de reflux trebuie să apeleze şi la remedii naturale care calmează mucoasa iritată a stomacului. Gălbenelele au această proprietate, de aceea este bine să bei o cană cu ceai din florile acestei plante.

Indicat este cel neîndulcit, băut dimineaţa, cu un sfert de oră înainte de micul dejun. Peste o linguriţă de flori mărunţite torni o cană cu apă fierbinte şi laşi la infuzat 10 minute.

Sunătoarea, antiacid natural

Cunoscută pentru proprietăţile calmante, sunătoarea nu trebuie să lipsească din dulapul tău cu leacuri naturale. Două-trei căni de ceai de sunătoare, băute în fiecare zi, te vor ajuta la ameliorarea simptomelor.

Pui 2 linguriţe de flori uscate, peste care torni o cană cu apă clocotită. Laşi 10 minute la infuzat. Este indicat să-l bei neîndulcit. Spanacul previne apariţia arsurilor

Vitamina B9 (acidul folic) poate preveni apariţia refluxului gastroesofagian, potrivit unui studiu coordonat de nutriţionistul american Byron Richards. Acesta a descoperit că persoanele cu un nivel scăzut al acidului folic au un risc mai ridicat de a suferi de această neplăcere.

De aceea, specialistul recomandă consumul frecvent de spanac, care este bogat în acid folic. Vitamina B9 mai poate fi absorbită în organism şi din varză, broccoli, linte, bame şi ţelină.

Alte sfaturi utile

- ia ultima masă cu 2 ore înainte de culcare

- evită băuturile care pot irita mucoasa gastrică: sucuri acidulate, cafea, alcool

- mănâncă puţin şi des

- mergi pe jos sau fă exerciţii fizice, cel puţin 30 de minute

- evită prăjelile, citricele, dar şi alimentele condimentate