Scapă de balonare cu ceai de păpădie
Specialiştii site-ului totulnatural.ro ne spun cum să scăpăm de această senzaţie neplăcută. Balonarea poate fi provocată de nemestecarea hranei, din cauza deficienţelor dentare, care induc probleme de masticaţie.
Apare şi în cazul ingerării de alimente în cantităţi prea mari, care duce la supraîncărcarea stomacului şi a intestinelor, în cazul alimentaţiei sărace în legume şi fructe. Incapacitatea stomacului de a ingera alimentele survine după o masă copioasă, cu grăsimi şi maioneză.
Cum scăpăm de acest simptom neplăcut? Iată câteva metode.
Beţi două căni de ceai de anghinare, păpădie, infuzie înaintea meselor.
Mâncaţi încet şi mestecaţi bine mâncarea.
Evitaţi înghiţirea aerului în timpul mesei.
Nu consumaţi băuturi gazoase, bere, mai ales în timpul mesei.
Mâncaţi legume, fructe, alimente de balast (cartofi).
Consumaţi usturoi, leurdă (an salată sau fiartă la abur, cu puţin ulei).
Beţi în timpul zilei ceaiuri din: anason, mărar, fenicul, roiniţă, cimbru, coada şoricelului, coriandru, angelică, genţiană, de preferinţă sub formă de decoct, înaintea meselor.
Faceţi multă mişcare, gimnastică abdominală, masaj în regiunea abdominale.
Faceţi băi de şezut, duşuri cu jet de apă pe coapse.
Încercaţi câteva tehnici şi exerciţii de respiraţie.
Sunt interzise fasolea şi varza
Evitaţi consumarea unor alimente precum fasolea boabe, ceapa, ridichile, castraveţii, varza, sucurile gazoase, apa minerală, bomboanele, guma de mestecat, mierea, zahărul, laptele, alcoolul. Este necesară calmarea sistemului nervos, evitarea stresului.
Cum se manifestă balonarea?
Bolnavul se plânge de gură uscată şi amară, diaree sau constipaţie, limba uscată şi încărcată. Abdomenul are volumul mărit, iar persoana care suferă de acest simptom se plânge de disconfort. Simptomele persistă 1-2 zile sau mai mult.