Despre existenţa punctului G la femei se vorbeşte de acum 50 de ani. De curând însă, oamenii de ştiinţă englezi au arătat că punctul G este doar un mit.

Cercetările efectuate de-a lungul timpului au reliefat faptul că punctul Gräfenberg, denumit astfel după numele medicului care l-a descoperit, este o zonă erogenă extrem de sensibilă, situată pe partea anterioară a vaginului, de dimensiunea unui bob de mazăre, a cărei stimulare antrenează ejacularea feminină.

Prezent la 56% dintre femei
În ciuda acestor lucruri, studiul efectuat de cercetătorii de la Colegiul King din Marea Britanie, apărut în publicaţia „Journal of Sexual Medicine“ demonstează existenţa punctului G. Pentru a ajunge la această concluzie, oamenii de ştiinţă au efectuat un studiu de amploare în care au inclus 1.800 de gemene, identice şi neidentice, şi s-a bazat în principal pe faptul că acestea au în comun aceleaşi gene. Doar 56% dintre femei au considerat că au efectiv un punct G, ceea ce i-a făcut pe oamenii de ştiinţă să declare că punctul G este un concept subiectiv, un mit care alimentează fanteziile femeilor. „Rezultatele au confirmat opiniile altor medici, care au spus în repetate rânduri că punctul G este inexistent“, a declarat profesorul Tim Spector, autorul studiului. Pe de altă parte, sexologii afirmă că această cercetare demonstrează că, chiar dacă ar exista acest punct, el nu este prezent la toate femeile.